Què hi faig jo aquí

Un relat de: AlfonsC
“Recorda-ho bé, repeteix-t’ho cada dia perquè no hi caiguis mai:
Contra la luxúria? castedat; contra la peresa? diligència; contra la supèrbia, humilitat; contra l'avarícia, generositat; contra la ira, paciència; contra la gola, temprança; contra l'enveja, caritat.”(*)

Però jo no ho vaig acabar d’aprendre mai bé, i em vaig anar fent un embolic.

Primer en l’ordre de les frases: “contra la luxúria, generositat”, vaig dir, i “contra la gola, diligència”, per exemple; i així vaig començar a viure els meus plaers d’una manera molt més generosa, diligent i humil. Bé, potser humil no, perquè aviat el pis d’estudiant se m’omplia de convidats a taula i al llit – però no, mai no vaig tenir enveja.

Després, vaig perdre l’ordre dels factors: “contra la paciència, la ira” o potser era “contra la temprança, la ira”? Ara no ho recordo. Només sé que vaig provocar que algú se m’enfadés molt perquè vaig decidir obrir-me a tots els plaers del món i vam acabar partint peres de mala manera..

I mira, així han anat passant els anys, sí.

El que no entenc és què hi faig, jo, aquí. Tota la vida he tingut clar que totes aquestes històries no existeixen. Que de cap manera hi ha un digues-li més enllà digues-li karma, ni res de tot allò. Com deia la frase, “les noies (i els nois) bones van al cel i les dolentes a tot arreu”... i per això us demano que m’expliqueu què hi faig, jo, en això que anomeneu “paradís”.


(*) - (Basat en la llista https://twitter.com/CarlotaGurt/status/1209080281514364928 )

Comentaris

  • Enhorabona Finalista[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Aniversari” que s’editarà a finals de 2020.
    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................





  • Segueix al paradís[Ofensiu]
    Canela fina | 10-02-2020 | Valoració: 10

    Doncs jo seguiria en aquest paradís on els set pecats capitals són el joc dels disbarats, queda't i gaudeix ;)

  • Gran qüestió...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 08-02-2020 | Valoració: 10

    Al llarg de la història, d'ençà que apareguessis les religions, l'ésser humà s'ha vist atrapat pels preceptes que aquestes han establert. Manaments que han calgut per a fer sortir la humanitat del estat de salvatgisme en que es trobava. Ara que en la seva gran majoria ho hem aconseguit, ens cal donar el definitiu gran pas.... Que no és altra que ésser deus del nostre propi destí. I què hi faig jo o tu aquí? Aquí som per aprendre, per a recordar, per experimentar i créixer en el sentit espiritual. El sexe i totes les altres expressions humanes sols són eines, que si es fan servir d'una manera que no perjudiqui a ningú, aleshores haurem aplanat el camí devers el paradís. Gràcies per fer-nos, amb el teu magnífic relat, qüestionar quina és la nostra funció com éssers humans .Nil.

  • Xerrar. Això és el que fas.[Ofensiu]
    kefas | 05-02-2020


    M’ho imagino. De tanta xerrera les paraules es varen anar embolicant les unes amb les altres i et varen atrapar i et vares quedar al mig de l’embolic i t’entrava la peresa per l’orella i la diligència et fugia pel nas i sort que quan la luxúria t’estava entrant per la boca amb el perill de que la ix se’t encallés a la gola varen entrar els teus amics i es rebolcaren amb tu al llit i l’embolic es va desfer. No fou així?

l´Autor

AlfonsC

2 Relats

5 Comentaris

862 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor