Que estúpida i patètica que és a vegades la gent

Un relat de: Tiamat

1a part
"A veure, què tenim per aquí… amoxicilina, ácido clavulánico… sí, pot servir. Espera que obri la caixa… aquí ho tenim, hmm… embarazo y lactancia… no, això no… reacciones adversas, dolor de estómago, náuseas, vómitos, molestias gástricas, heces blandas o diarrea,… quina angúnia m'està agafant, heces blandas, només de pensar-ho… colitis pseudomembranosa. Sí! Això pot servir. Colitis pseudo… com anava. Colitis pseudomembranosa, pseudomembranosa, membranosa, coli-titis, coli… titis, no, colititis no, colitis, colitis pseudomembranosa. Sí, ja ho tinc. Bah, d'aquí ja no en trec res més. A veure, aquesta altra cosa. Uah! Sí que n'hi ha, d'idiomes. Na de reiniging, lyctyane lichaamsmelk met… què cony deu voler dir això? Después del baño, aplicar la leche corporal… bé, és igual el que vulgui dir, aquesta sí que em costarà d'aprendre-m'ho… na de reiniging… això és fàcil, el que vé després… ufs. A veure, com era. Lyctyane. Sí, lyctyane. Lichaamsmelk, collons, quina parauleta. Lichaamsmelk. I abans? Na de reiniging. Ha ha ha. Té gràcia aquesta expressió. Na de reiniging, sembla… no sé, bah, és igual, va va, que tens feina. Na de reiniging, lyctiane hmm.. un moment, m'ho sé m'ho sé… lichaa.. lichaamsmelk, això, lyctiane lichaamsmelk, i met, el met aquest me'l sé. I allò altre? Colitis pseudomembranosa. Bé, suficient, ara a la cuina… Dins del calaix hi trobaré alguna cosa… què és això? Tallarines, cocció set minuts. Ingredients, sèmola de blat dura, cent per cent… mecagoentot, això no em serveix de res… tallarines a los cuatro quesos, potser… a veure, posa 75g de mantequilla, 50g de parmesano rallado, 100g de gruyère, 50g de emmental, 50g de holandés, collons, no s'han passat amb els formatges… parmesano, gruyère, holandès, emmental… no no, quatre, i sal i pebre. Bé, ja en faig prou, ja me'n recordaré"

2a part
- Bé doncs, ja som al restaurant. Què et sembla, seiem? Ara ens portaran el menú. Tu tranquila, no estiguis nerviosa, ja saps que jo sóc… bé, no és falta de modèstia, però que hi entenc en aquestes coses, em moc en aquest món de restaurants, gales, estrenes… tot això, ja saps. Mira, ja vé el maître. Gràcies, té, llegeix-te el menú, vinga preciosa. Que per què n'he dit maître? Bé, és una manera menys vulgar d'aixecar el braç mentre crides: jefeee!, no creus? Vaig aprendre-ho en la meva estada a França, ja fa uns anys, haha, ja sé que ara em veus molt jove, però fa uns anys també era viu, haha, no et pensis. Allà, a França, vaig aprendre molta cultura. Una expressió que mai oblidaré és aquella que sempre repetiem, asseguts a les platges de Paris, amb la torre eiffel de fons… "na de reiniging". Que volia dir una cosa així com… que bonica la pau, quan regna en el món. Què demanaràs? Jo tallarines, m'han comentat un amic meu alemany que aquí les fan molt bones. A veure si endevines de què estan fetes les tallarines… a part de sèmola de blat dur, com tothom sap, també hi ha… bé, és que no sé si comentar-t'ho, de fet és un secret que només sabem els de descendència italiana… sí, la meva mare era una bella donzella de Milà, es dedicava a la moda, saps que Milà i la moda… va, no posis aquesta careta, dona, ja t'explico això de les tallarines. Acosta't… doncs, a part de la sèmola, duen també formatge parmesà, gruyère, emmental i holandès. Sorprenent, oi? Sí, bé, tens raó, és estrany que una pasta, i mira que tota la pasta s'associa a Itàlia, dugui formatges de regions tan diverses, però saps… a Itàlia, durant tot allò que en deien el renaixement, doncs va haver-hi un gran boom de la mescla de cultures, i d'aquí en van nèixer les tallarines… L'amic alemany que et comentava abans, que també era llest i viu com tu, també m'ho va preguntar un cop això, i saps què li vaig respondre? el vaig mirar fixament als ulls, i amb un posat tot d'enfadat, però de broma, eh? li vaig dir: lyctiane lichaamsmelk met! Quin riure, hauries d'haver estat allà… mira, aquí les tenim. Delicioses, quina olor que fan. Sents, el formatge? Cada vegada que enflairo unes tallarines, em venen al cap aquelles sàvies paraules que va dir-me el meu pare en el seu llit de mort, amb aquell llatí tan seu i tan autèntic: colitis pseudomembranosa.

Comentaris

  • HA,HA,HA,HA[Ofensiu]
    pèrdix | 07-07-2004

    Ets una crack! I amb molt bon humor.
    Gràcies Tiamat, m'has fet començar el dia rient, punyetera.
    Ego te absolvo ;-)

    Ho, ho, ho

  • Tens raó[Ofensiu]
    Tiamat | 07-07-2004

    Llavors però, suposo que s'hauria d'arreglar tot el títol i dir-ne "que estúpida i patètica que som a vegades les persones".
    El mot "gent" m'ha trait.
    Per suplir aquesta falta d'humilitat, i que se'm faci santa en els pròxims mesos, vaig a confessar un seguit de coses que faig que permetran que se m'inclogui a la llista d'estúpids i patètics..
    Quan no em veu ningú, em trec els mocs del nas. I quan m'enganxen, faig veure que només em rascava.
    Quan se m'escapa un pet, sóc la primera a dir: "ecs, quina olor! que guarra és la gent".
    Quan trepitjo una merda, camino refregant-me els peus al terra, dissimulant com si fos la cosa més normal del món caminar arrossegant els peus.
    Quan estornudo i em queda tot escampat per la mà, m'ho eixugo intentant que ningú ho noti.
    Quan paro el sol a la platja amb biquini i sé que no m'he depilat bé del tot la zona pèlvica, tanco fort les cames i m'obsessioni a que ningú es dedici a mirar si s'escapa algún pelet.
    Ja em direu si tot això no és estúpid i patètic...
    Apa, em perdones l'error, perdix?
    Una abraçada! :)

  • pèrdix | 06-07-2004

    però el títol?
    ÉS la gent o SOM la gent?
    Si la gent som tots t'hauries d'incloure, no? Una mica d'humilitat...

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681357 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.