Què és la llibertat? És possible?

Un relat de: mistika

Què és la llibertat? Bona pregunta. Som lliures? És possible ser-ho?
Molts pensadors diuen que és impossible arribar a ser lliure del tot, igual que hi hagi pau en el món; dues grans utopies. Realment som lliures? Representa que sí, que l'esclavitud va ser abolida ja fa anys, però jo penso que això no és cert. Perquè, no creieu que en el fons, som esclaus dels prejudicis, moda, marques, "del que diran"entre moltes altres coses? Doncs això és una forma de ser esclaus; a més nosaltres ho som perquè volem, cosa que els pobres homes i dones que agafaven els comerciants per a vendre, d'Àfrica a Amèrica, no crec que ho consentissin massa...
Per altra banda, no hem de confondre la llibertat amb el llibertinatge.
També és veritable que la llibertat és fer el que tu vols, però tot dins d'un límit. Fer el que vols sense fer mal a ningú, ni privar-lo de la seva llibertat. I, és clar fer això que vols en el lloc i situació oportuns, perquè per exemple si tenim ganes de anar al lavabo a mitja classe no ens podem aixecar i anar-hi perquè no som nadons i ens sabem aguantar.
Sincerament, no he pogut contestar la pregunta inicial. Som lliures o no? Sí, però amb normes i límits. No ho sé, amb aquest tema veig que es donen conceptes molt contradictoris. Suposo que el que més s'acostaria a la llibertat total seria la anarquia, però tots sabem que aquestes coses sobre el paper queda molt bé, però alhora de portar-ho a la pràctica tot seria un caos.
Ets lliure o esclau? Tu decideixes.

Comentaris

  • Ansiada llibertat...[Ofensiu]
    Sareta_16 | 08-04-2005 | Valoració: 10

    Impressionant, mai m'havia parat a pensar si sóc lliure o no...tens tota la raó del món...ens deixem influir pels models de l'època...Jo tampoc puc respondre la pregunta, només sé que és una excel·lent reflexió!
    M'ha encantat el quan has dit... Fer el que vols sense fer mal a ningú, ni privar-lo de la seva llibertat.
    Felicitats!