QUE EN SABEU DE CAN BOSC NOU A VILANOVA DEL VALLÈS ?

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Vilanova del Vallès, va tenir ajuntament propi, en el parèntesis de llibertat, i justícia, que va representar per primera i única vegada – fins al dia d’avui – la II República Española.

El seu terme es va agregar en part al terme de la Roca del Vallès, i en part al de Montornès del Vallès, arrel de la victòria de sediciosos feixistes que encapçalats pel general Franco enderrocaven el govern de la II República Española - davant la indiferència dels ‘governs democràtics d’Europa - , la dictadura de Franco, o segon feixisme, manifestava d’aquesta manera el seu amor a Catalunya, i als catalans.

No va ser fins l’any 1983 que Vilanova del Vallès recuperava la seva autonomia com a municipi, això, i l’acció destructiva dels franquistes des dels ajuntaments, podria explicar la manca d’un Catàleg de Patrimoni en línia, no més enllà de les darreries del segle XX.

Avui, amb les mancances ‘ habituals’ Vilanova del Vallès, disposa d’un Mapa de Patrimoni Cultural :
http://www.diba.cat/web/opc/xep/08902

Així, trobava en relació a la dita casa de Can Bosc Nou ; edifici senyorial de planta rectangular amb planta baixa, pis superior i golfes. La teulada és de doble vessant amb teules de ceràmica vidriada. Les obertures del primer pis i de les golfes són d'estil lobular. L'edifici per la banda del darrera presenta una mòdul central en forma de torre amb un pis superior més elevat que la resta de la casa. La seva coberta també és de ceràmica vidrada a 4 aigües. La façana principal té a banda i banda de la porta principal uns bancs de pedra decorats amb rajola catalana. Els balcons del primer pis tenen unes baranes de forja ricament decorades.



Ens agradarà tenir noticia de l’arquitecte autor d’aquest edifici que s'aixecava presumptament l’any 1919 a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5408004 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com