"Que boig el món"

Un relat de: estel
Reflexionant sobre la reflexió m'he adonat que és el meu refugi. Quan no et sents a gust amb el que t'envolta, tens diferents opcions: posar-te un tipus d'ulleres o unes altres per veure el món. Perquè francament el món te'l crees tu mateix, segons la teva visió el vius i el sents, però què passa quan busques el teu món i no el trobes?

És aquí on vull arribar. La recerca d'aquest món tan teu, que ni tan sols les persones més properes a tu el sabrien dibuixar, solament podrien fer un esbós imaginari en el seu més rebuscat pensament d'allò que realment és. Perquè el teu món és teu i de ningú més i, en el fons, només un mateix el pot construir.

Quan t'atures i deixes de construir el teu món, et sents sol davant d'un món real que no és ni meu, ni teu, ni seu. Aquest món és de tots i de ningú a l'hora, perquè no sabem qui és aquell que en mou els fils, però sabem que sense un de nosaltres el món no seria món.

"Diga'm quants de cops t'has sentit sol en mig del món, sense trobar el teu lloc?" escoltant una cançó de Sopa de Cabra, m'ha sorgit aquest sentiment de tristesa envers el món. No poder trobar el lloc que realment estàs buscant, aquella peça del trencaclosques que anomenem món real vulgarment, però no és més que un trencaclosques del qual tothom n'és una peça més, una peça amb un valor que no sempre és valorat...

Quan no ets la peça que veritablement vols ser, és el moment en què et sents exclòs del món, tens una forma, però no encaixes, perquè en veritat aquesta forma no és la teva. Sense saber-ho, el context de cada peça és el que influeix en el seu moldejament.

Tot i així, quan el teu context et descontextualitza a tu mateix i t'impedeix crear el teu món és quan estàs perdut. M'agradaria poder trobar el significat del meu món i així el del món real. Potser, quan m'entengui a mi mateixa, serà quan entendre el món. Potser quan el món m'entengui, podré entendre'l jo a ell. I, francament, aquesta recerca és tan dura i llarga que passen els anys i en el fons em veig igual i el món no l'entenc i el món no m'entén.

Comentaris

  • BCN t'estimo[Ofensiu]

    Hola Estel
    El teu relat ha esta presentat a BCN t'estimo.
    Un cop revisat el teu relat no acompleix les bases. .
    De totes maneres, encara tens temps fins el 15/01/2011 per esmenar.
    Moltes gràcies pel teu interès.
    Salutacions
    ARC

  • Una bona reflexió...[Ofensiu]
    Fada del bosc | 07-12-2010

    El món és boig no el vulguis entendre, senzillament viu aprofita cada instant, cada vivència per entendre't més a tu, el dia que tu sàpigues qui ets i el que vols i ho deixis clar als demès el món et farar un lloc, mentres el món et porta cap a un costat a l'altre sense una direcció.

    reflexiona, viu, escriu.... sigues tu.

  • Molt bo,[Ofensiu]
    Urepel | 06-12-2010 | Valoració: 9

    tan el relatl com la forma de donar-li forma com el regust i reflexió final que deixes al lectorl. Al final cadascú neda a la seva piscina particular, i no perquè la pròpia estigui poc concorreguda ha de ser menys valuosa. Cal crear-nos el nostre pròpi decorat.

  • Aquest puzzle...[Ofensiu]
    marta_gut | 06-12-2010 | Valoració: 9

    ...immens que és el món "real", com tu molt bé has expressat, és també un trencaclosques complicat. Encaixar no sempre és fàcil, per això crec que fa molt de temps que vaig deixar d'intentar-ho. És una mica el que tu dius "Potser, quan m'entengui a mi mateixa, serà quan entendre el món. Potser quan el món m'entengui, podré entendre'l jo a ell". Aquest dia arribarà, podem estar-ne segurs, i veurem com tot encaixa, sense esforç, gairebé inintencionadament.
    M'ha agradat molt el teu relat, continuaré passant per aquí.

    Una abraçada,
    Marta.

  • Sensacional[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 06-12-2010 | Valoració: 10

    Vaja Relat i Tema ! Interesant i ben cert tot el que exposes. Vaja per fer un FORUM "en vivo y en directo".
    Em permeto fer una aportació. El món i el món propi... incideixen i també es barallen. La Ment pròpia aporta cullereda i també la part EMOCIONAL.
    Una idea: Quan m'aixeco al matí... dic: Estreno món !!! el de dins i el de fora. La paraula-actitud d'estrena m'ajuda molt.

  • No saps...[Ofensiu]
    natasha | 05-12-2010

    ... fins a quin punt t'entenc! I comparteixo aquestes sensacions fetes paraules.
    Chapeau
    Una abraçada

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

estel

5 Relats

6 Comentaris

4735 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33