Que beu el nostre jovent?

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

QUE BEU EL NOSTRE JOVENT?

Aprofitant la revetlla de Sant Joan per donar com a iniciat l'estiu, vaig preguntar al jovent de casa: - Que penseu fer fins el Setembre?

La resposta va ser llarga: - La primera quinzena de juliol fem vacances, anirem de càmping a la Costa Daurada, des d'allà mateix farem sortidetes per visitar alguns poblets dels voltants i l'últim dia el passarem a Port Aventura.

- La segona quinzena de juliol, ja treballarem, però el primer cap de setmana volem pujar al Pedraforca, i el segon tornarem a acampar, però aquesta vegada a la Costa Brava, des d'allà visitarem les ruïnes d'Empúries.

- El mes d'agost el passarem de festa major en festa major, anirem a la de Sant Llorenç de Morunys, Gironella i Casserres, i a més ens hem apuntat al gimnàs, que hi podem anar a l'hora que ens vagi bé, entremig hem tret entrades pel concert que fa l'Alejandro Sanz a Roses,

- El primer divendres de setembre anem al Palau Sant Jordi a tornar a sentir el concert de l'Alejandro Sanz, és el regal que els hi fem als "cunyats" pels seus aniversaris. El segon divendres d'aquest mes tornem al Palau Sant Jordi amb la "cosineta" a sentir el David Bisbal, també es el regal del seu aniversari, l'endemà al matí marxem a pujar la Pica D'estats, acamparem a mig camí i diumenge si el temps ens ho permet pujarem fins a dalt.

- La resta del mes anirem fent sobre la marxa, alguna cosa sortirà...!

En sentir tot això, vaig anar cap a la nevera, per esbrinar si hi teníem el refresc "Sunny" que tanta marxa dona a la joventut, tant en època escolar com en el lleure, però vaig veure que no ni havia.

Se'm va plantejar un bon dilema: - Que beu el jovent de casa? "Sunny" segur que no!

Comentaris

  • No ho sé[Ofensiu]
    nuriagau | 21-01-2009 | Valoració: 10

    Fa més de vint anys, jo també feia aquestes coses i no existia el Sunny!

    Un relat divertit i entranyable. Has narrat un fet quotidià amb molta simpatia.

    També cal dir, però, que hi ha alguns joves que no tenen tanta energia, si fins i tot arrosseguen els peus caminant! Has tingut sort amb el jovent que t'ha envoltat.

    Felicitats pel relat!

    Núria Gausachs i Cucala

  • MOLT BÉ!![Ofensiu]
    Eva Fabrés | 15-01-2009 | Valoració: 9

    M'agrada molt el teu relat,
    a, iaprofito per dir-te que m'han publicat ja el meu nou relat, siusplau llegeix-lo!!

  • Jo sóc jove[Ofensiu]
    unmarpernopensar | 16-12-2007 | Valoració: 8

    Jo sóc jove. I no, no bebem "Sunny".
    Hi ha gent que només beu aigua, com n'hi ha que només beu ron.
    La vida és tant subjectiva...
    Res es pot englobar...

  • Eulàlia![Ofensiu]
    ferrys | 05-12-2007 | Valoració: 9

    Eulàlia, moltes gràcies per la visita als meus contes! M'agrada molt que una escriptora com tu em llegeixi, i em comenti!
    Jo, sóc de Berga, i em sembla que et tinc vista, per tant, tenim el sentiment berguedà molt arrelat, crec jo!!
    Pot ser que siguis colaboradora de les cartes d'opinió del berguedà actual? em sona que t'hi hagi vist algun escrit.
    Moltes gràcies per la benvinguda!
    Continua escribint igual, m'agrada la teva literatura!
    Et voldria dir que estic en projecte d'un llibre de contes, i la teva opinió m'aniria molt bé per saber si els meus contes puguin tenir ganxo o no.
    És un gran honor per mi, de debó!
    Et recomano els meus contes preferits, que extranyament, són els que ningú m'ha comentat, ja sol passar: Junts ho farem millor i a més, ens divertirem , Veles e Vents i Faves i Trompicons.

    Moltes gràcies per tot!

    un petó, ferran bertran rodríguez

    ferrys

  • simpàtic[Ofensiu]
    ANEROL | 04-12-2007 | Valoració: 10

    ben redactat i bona relació de les activitats inacabables. Bon sentit de l'humor i molta alegria en la teva vida.
    Moltes gràcies per comentar-me l'últim relat

  • Divertit i una bona pregunta[Ofensiu]
    Ibn Ali al Kitabu | 26-09-2007

    ja m'agradaria saber que beuen, per poder aguantar aquesta marxa.

    He vist el teu comentari a la ressenya del Vicenç, la llibre i jo, la gataxica, no ens dediquem al tema de les ressenyes més que a nivell purament d'oci, o sigui quant llegim un llibre el compartim amb la resta de gent. i el cas encara que sembli mentida es que realment no és tracta d'un relat propaganda es tracta d'una ressenya d'una bona obra que m'he llegit volant i que m'ha agradat molt.

    Salutacions i ens llegim

  • Jejeje![Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 20-09-2007 | Valoració: 10

    Déu ni do! Una agenda més espessa que la d'un polític, jeje! I és curiosa la conclusió: no cal beure determinades begudes energètiques per tenir un estiu ben programat (clar que aquesta contraofensiva publicitària podria desvirtuar la de Sunny, jeje). O encara més: i què farien, si a sobre bevessin Sunny? Coet i cap a la Lluna, com a mínim!

    Molt ben redactat, amb naturalitat i simpatia, sense ironies per descomptat (estarien totalment fora de lloc) i des d'una inevitable perspectiva de mare!

    Les activitats com aquestes (positives) sempre són bones!

    Una abraçada,

    V

Valoració mitja: 9.43

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75154 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.