Quan la passió va substituir la violència. (Passió)

Un relat de: Jere Soler G

Adaptació dels Manuscrits de Terrassa; descoberts en suport primitiu electromagnètic. Data de la civilització del petroli, fa uns quatre milions d'anys:

"Vàrem ser les primeres a dir que no a un home; allò del mascle fort que venç el feble i s'endú la femella... s'acabà.
D'ençà d'aquell moment, escollírem éssers nobles, de bon fons, tendres...
I a la mirada dels nostres infants hi vàrem reconèixer el traç dels homes que havíem estimat.
Com una benedicció, alguns barons, fills dels homes triats, s'acostaren al niu de rostolls on, ajupides, ens disposàvem a parir; i ens començaren a oferir el seu ajut; i aquelles de nosaltres que patíem estretor de malucs, o que portàvem al món fills amb un cap massa gros, vàrem deixar de morir en el part. I així vingueren al món criatures amb el cervell més gran; malgrat que, en créixer, les nenes patissin amb més freqüència l'estretor de malucs. Fou llavors quan el fills començaren a arribar-nos amb dolors.

Dels homes que vingueren després, n'hi hagué molts de dolços; éssers que s'empegueïen de la violència; havien heretat els dons dels seus pares, totes aquelles virtuts que les dones els havíem valorat en escollir-los.
En començaren a abundar d'intel·ligents, de reflexius, de creadors...
N'hi havia que, contemplant el cel vermellós del crepuscle, eren capaços d'arribar a sentir el mateix que, des de la nits dels temps, hem sentit les dones.
D'altres, amarats de pluja, dansaven sota dels llamps per a seduir-nos, en lloc de barallar-se per a posseir-nos.

De tant en quan, el rampell ancestral de domini del mascle torna a aparèixer com una mala llavor; diuen els savis que amb els pas del temps s'anirà extingint.
Avui, fa només dos cents mil anys que la revolta de les dones canvià el curs de la humanitat. La passió va substituir la violència."


Comentaris

  • No sé[Ofensiu]
    ginebre | 12-01-2007 | Valoració: 10

    si mai t'he comentat, però llegir els teus relats si que fa temps que ho faig. Els trobo molt interessants i em fan reflexionar però aquest, m'agradaria comentar-lo perqu`és un tema fort i polèmic:
    -les dones a l'era del petroli no parim ajupides als rostolls, almenys nosaltres les que vivim amb el petroli. Hi ha dones que encara pareixen als rostolls però, tot i qu són contemporànies nostres, estan lluny dels avenços del petroli.
    -el part actual és un part molt tecnificat i la supervivència de mares i fills el garanteixen les màquines (o no).
    -la mort en el part de moltes dones, no "petrolificades", es produeix més sovint del que ens pensem, per la desnutrició de les nenes ( que han de menjar quan ja han acabat els mascles de la família), per la mutilació dels genitals que, a més de infecccions, els hi provoquen impossibilitat de parir, hemorràgies, estrips als teixits, vagina, bufeta, anus... (un horror!). Tot això per imposició patriarcal!
    -la nostra espècie, ja té el cap més gros i els malucs de la majoria de dones s'han adaptat a aquest fet.
    -l'empatia dels homes ens és imprescindible perquè la vulnerabilitat de la dona durant l'edat reproductiva és, a tots nivells (emocional, física, social)molt alta.
    -l'antropologia ens explica que les dones entre elles han format des de sempre teixits de suport i ajut per els trballs de part i criança.
    Uff! ja paro. El tema dóna molt de si. El que és emocionant de veritat és la visió dels homes dansant per seduïr-nos enlloc de barallar-se per posseïr.
    Em recorda en D.H.Lawrence "El amante de Lady Chaterley", quan és queixa de que les dones sols s'interessen per les botigues, pel consum. Ella, la protagonista llavors respon que cal que els homes tornin a ballar amb els "calçons vermells" enlloc de treballar tant a les fàbriques. És a l'inici de l'era industrial, la novela.
    El relat m'ha interessat molt. Gràcies!

  • holaaa![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 11-01-2007 | Valoració: 10

    Una bona idea per un relat, fins i tot, més extens. M'agrada molt la idea i aquest aire "mecanoscrit del segon origen" (com diu en qwark), però també estic d'acord amb ell en que la part del part (valgui la redundància) no s'acaba d'entendre.

    petons!

  • noves eres[Ofensiu]
    qwark | 10-01-2007

    Un assaig amb aparença a mig camí entre el conte ancestral i la ciència-ficció (una mica en la línia del Mecanoscrit del Segon Origen) que, en la meva opinió s'allunya massa del que insinua el títol.

    No m'ha quedat clar per quina raó els nadons o les mares deixaven de morir quan els homes assistien els parts. És que les dones no podien assistir-los de forma igualment eficaç?

l´Autor

Foto de perfil de Jere Soler G

Jere Soler G

188 Relats

825 Comentaris

262089 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquests últims anys m'he allunyat una mica d'aquest web en el qual he passat moments fascinants. Hi vaig arribar al 2005. Potser sigui el moment de tornar-m'hi a acostar, tot i que ara no escric tant, faig més cinema que altra cosa; i estic una mica més diversificat, i una mica espatllat, només una mica.

Tinc un canal de YouTube de cançons:

... CANÇONS

També tinc un blog que està a punt de fer setze anys:

...:-))) : NUESA LITERÀRIA