Quan el món s'acabi.

Un relat de: Falciot blanc
Quan un dia el món s'acabi i tanqui els ulls, voldria ser Cadernera per tornar-los a obrir, i volar sobre les espigues dels camps, alimentar-me de les llavors dels cards, volar dalt d'una branca i cantar, o potser no, potser voldria ser Oriol per menjar el fruit de les moreres, i fe un niuet penjat en una branca, com si fos un cistellet molt ben trenat i confortable, o potser no, potser voldria ser ocell de més altes volades, una oreneta potser, o potser no, un Falciot o un Ballester, volant en el cel blau a gran alçada, buscant la pau, lliscant veloç sense aturar-me ni un instant, gaudint del vent, o potser no, perquè els meus peus mai podrien tocar el terra, voldria ser una Àguila reial, dominar el cel i dominar la terra, mirant la terra des del cel, i mirar el cel des de la terra.

Comentaris

  • L’escriptor[Ofensiu]
    aleshores | 25-07-2020

    Deu tenir alguna cosa semblant a qui observa el col dels ocells.

  • Nil de Castell-Ruf | 14-07-2020 | Valoració: 10

    Enguany, no sé pas i és per què ha plogut molt més que altres anys, que tot està més verd i de retruc hi hagi força més mosquitets..., i endemés se senten refilar més ocells que mai. Ara mateix sento el xisclar de les aurenetes i els falciots i qualque rat-penat que voleteja en començar a fer-se fosc. El teu relat, és un cant a la llibertat de l'ànima un cop despresa del la còrpora terrenal. Quan traspassem el llindar de la mort segur que serem allò que voldrem ésser: éssers alats! D'això..., creia que el mot àguila era un castellanisme, àliga en català normatiu, i no! en Llull ja ho emprava. Enhorabona per tant poètic relat.

  • Sr. Garcia.[Ofensiu]
    Falciot blanc | 14-07-2020

    Gràcies pel teu comentari, sé que existeix la Polla blava, però mai l'he vista al natural, suposo que és de comportament semblant a les "gallinetes" o Polla d'aigua que tant abunden aquí a Catalunya, he vist a la Wikipedia què són escasses i què és una au protegida. Si, Sr. Garcia, tornar a obrir els ulls, i poder veure què s'hi amaga dins un palau de canyes, i tantes coses què no sabem. Molt agraït.

  • SrGarcia | 14-07-2020

    Doncs a mi m'agradaria ser polla blava (a València en diuen "gall de canyar")

  • Vols ser au....[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-07-2020 | Valoració: 10

    Aquest relat fantàstic, t'ha eixit meravellós i amb molta fantasia, on exposes que vols ser cadernera, oriol, oreneta, falciot o àguila. Me l'he llegit dues vegades i m'ha agradat molt, doncs amb la teua fantasia has fet una obra d'art, per a volar com a au.Segur que t'agraden molt.
    Ja em diràs en la meua pàgina, quan tingues temps, perquè he vist que tens la mateixa edat que jo. Gràcies per compartir aquest relat: prosa-poètica.
    Saluts i cuida't.
    PERLA DE VELLUT

l´Autor

Foto de perfil de Falciot blanc

Falciot blanc

13 Relats

38 Comentaris

11156 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Després de molt de temps torno a les pàgines de Relats en Català, només amb la intenció d’escriure histories i pensaments sorgits de la inspiració de les coses que veig, de les que sento, de les que em fan vibrar, i així poder compartir-les amb vosaltres, sense cap pretensió de res, tan sols el plaer d’escriure i somniar una mica. M’agrada molt la natura i els animals en llibertat, intentaré plasmar-ho amb prosa o vers.
Tinc seixanta-sis anys i estic molt content de viure, i si visc vull fer-ho de debò perquè el temps és curt però tot és ple d'instants, instants màgics que jo voldria atrapar per sempre. Gràcies també per tots els instants que heu publicat vosaltres per a mi.

Retorno de nou a aquesta finestra que sempre trobo oberta, potser i serè només de passada, potser m'hi entetindre un xic més, només escric de revolada, quan algun sentiment vola dins la meva ment i l'allibero, per alliberar-me. Tinc 70 anys ara mateix, i encara vull complir-ne uns quants més. Gràcies reletaires.