QUADRE 14: MATERNITAT

Un relat de: rober
QUADRE 14: MATERNITAT

Nua vaig arribar al món i nua vaig parir als meus fills.
Arribes aquest món sense res, amb la pura essència de la vida ,amb tot per fer. És el punt d'unió de tots els éssers humans, la indefensió, però al de la mare si afegeix el instint de protecció.
Carn de la teva carn, vida de la teva vida, et prenen l’esperit, s’apoderen d'ell, un abans i un després.
Impossible imaginar una mare sense el fill, mort antinatura. Ho donarà tot, fins i tot, la pròpia vida, no hi ha orgull, ni egoisme, només pura vida.
T’arrenquen la pell, el seu dolor és el teu multiplicat per mil, el seu plor ferides a l’ànima i l’odi als agressors és immens. Ningú els pot tocar, tan sols es permesa la lleugera brisa que porta l’escalfor del sol.
Impotència davant un sentiment tan enorme i imprevist, no es pot imaginar ni sospitar. El futur està decidit, patir.
És l’únic esser estimat sense haver-lo vist abans, el seu goig és la teva felicitat i la seva pena la teva amargo.
Inconscient de la immensitat de l’amor que sent la mare, s’adona d'ell quan veu la primera rialla del seu nadó i se li neguen els ulls de llàgrimes incontrolades de felicitat.
Ni el seu estimat tindrà mai el dret de ser tan adorat, ja que, ella el va escollir però el nadó li va ser donat.
Mai la teva felicitat tornarà a dependre de tu mateixa, ja no ets un ésser independent, lliure, la teva vida està lligada pel invisible cordó umbilical que és la maternitat. L’altruisme apareix amb la seva màxima esplendor, ara ja no atresores per tu, tot ho reculls per ell.
Canvi mental, hormonal, vital. Nua d'experiència i coneixement afrontes uns dels més grans aprenentatges personals de la vida, criar als fills, gaudir-los i patir-los.
Incapaç de racionalitzar i analitzar tota l’onada de sentiments i emocions optem per disfressar-los duna absoluta perfecció. A nascut el primer nadó perfecte i tu n'ets la mare, impossible d'assumir els teus propis errors i més encara els del teu descendent. Ell no fa les coses malament són els demés que no l’entenen, comença la lluita per un mal entès instint de protecció, que porta a distorsionar la imatge real del teu propi fill i a negar el que és ben visible davant de qualsevol mirada observadora, el teu fill no està bé, però qui gosarà dir-t’ho a la cara?, quan sempre defenses el seu comportament a capa i espasa.
Ja no ets una mare, t’has convertit en un soldat amb armadura, on demostraràs a tothom qui faci falta l’amor infinit que sents pel fill, sense adonar-te que aquesta acció desmesurada fa palesa la teva absoluta incapacitat d'abordar el problema real, la conducta asocial del fill. Ulls d'extraversió amenaçant a tothom qui gosi retreure-li el seu comportament. Introversió cega d'anàlisis de quina seria la millor solució.
El fill creix i els problemes creixen, els enfrontaments són més grans i perillosos. El cavaller està cansat, els anys passen, les energies canvien i els temps són diferents. Ja no puc més, em rendeixo, tiro l’espasa, em desfaig de l’armadura i em sincero amb el meu fill estimat i li explico que ja no puc batallar per ell que es posa en masses conflictes, cada cop més perillosos, fins i tot, il·legals , que ja està apunt de fer divuit anys i que no el protegiràs més, però que seguiràs estimant-lo igual, perquè és amor de mare i aquest no es pot abandonar.
Lluny de la resposta que esperes, de tendresa, de reconeixement de la lluita dura i eterna que has dut a terme, reps la bufetada més gran per una mare, ja m’ho esperava, mala mare, a partir dara no sabràs res de mi, ni viu, ni mort, ni dona, ni nets, et condemno a l’exili del teu amor.
Mare condemnada a l’exili etern, ignorància de la vida de la carn de la teva carn ,vida de la teva vida.
Una part de l’ànima de la mare s’ha mort, la felicitat negada ,lluita menyspreada.
Nua vaig néixer, nua vaig parir i nua em moriré.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de rober

rober

25 Relats

14 Comentaris

2000 Lectures

Valoració de l'autor: 9.20

Biografia:
Nascuda a Barcelona i actualment resident al Vallès oriental.
Gràcies pels vostres comentaris.
Per qui vulgui contactar en privat.
merigalo@gmail.com