Punts de vista

Un relat de: lledarat
Aquella escultura, que l'ajuntament havia posat en honor del fundador del poble, era horrorosa. Era de tan mal gust, que a alguns els agafaven arcades en passar pel costat i, fins i tot, s'havia endut alguna escopinada. Encara que, com en totes les coses, també hi havia qui la defensava: d'això es tracta, deien, l'art no és a gust de tothom, continuaven, si produeix una reacció ja ha complert el seu objectiu, sentenciaven, però la idea no acabava de quallar.

Per contra, la indignació ciutadana anava en augment, sobretot quan es va saber els diners que havia costat. Les xarxes socials n'anaven plenes i es començaren a produir manifestacions. L'avi Pepito, militant des dels temps d'abans de la guerra, decidí acampar davant el consistori fins que traguessin aquell esperpent escultòric; altres el seguiren apuntant-se a la protesta i es creà una acampada. Allà s'hi feren debats, es cantaren cançons reivindicatives, començaren a sortir tota mena d'idees i accions per canviar el sistema; alguns potser ho veurien exagerat però la veritat és que la gent n'estava farta, allò només representava la galleda que havia fet vessar el dipòsit de la merda. L'alcalde però, per orgull o garreperia, es resistia a treure l'estàtua i els de l'oposició ja començaven a recollir firmes mentre es fregaven les mans.
Realment aquella fotesa seria el detonant d'una revolució? I si acabés essent així, sortiria als llibres d'història escolars?

Llavors, un matí, la gent es llevà i algú havia tirat pintures a l'escultura. S'especula si l'acció fou intencionada o una simple protesta, el cas és que aparegué l'obra esquitxada d'una amalgama de colors, una vomitada artística que plasmava una nova realitat. I a la gent li encantà.

Com a apunt final, dir que, encara que la majoria tornà a les seves cases, un reduït grup es resistia i just abans que la policia els desallotgés de manera proporcionada, decidiren crear un partit polític per canviar-ho tot i els carrers tornaren a la normalitat.

Comentaris

  • RE art modern de Carme[Ofensiu]
    lledarat | 23-01-2020

    Vaig llegir aquest relat després que em comentessis que n'hi havia un de "clavat" i el cert és que no estava segur si era aquest o no ja que clavat, clavat no és; si que hi ha molta similitud però també forces diferències per no trobar encertada la utilització de la paraula "clavat", hagués estat més correcte utilitzar la paraula "semblant" potser.

    Gràcies per l'aclariment.

  • "Art modern", de Carme[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 23-01-2020

    Doncs mira, el relat "Art modern", de Carme, és el que trobo clavat al teu. Salut!

    Aleix

  • Art en col·laboració[Ofensiu]
    SrGarcia | 21-01-2020

    Una cosa semblant vaig pensar quan vaig veure un canó fora d'ús que havien col·locat com a monument i els pacifistes l'havien pintat de color rosa.
    El comentari de l'Aleix m'ha fet venir curiositat. Potser el relat a què es refereix és el titulat "Art modern", de l'autora Carme_. Dic que potser...

  • RE Aleix[Ofensiu]
    lledarat | 21-01-2020

    Gràcies pel comentari, de fet aquest relat el vaig idear fa cosa de dos anys enrere en una competició en què l'art era la temàtica, sempre em venen el cap més d'un relat i al final aquest no va ser el triat. Aquesta vegada l'he agafat, l'he rellegit i modificat les vegades que ha fet falta fins a considerar-lo apte (dins les meves possibilitats) per presentar-lo.

    Alguns llibres sobre escriptura que he llegit ja diuen que s'ha de llegir molt per no caure en el tòpic o el plagi, així i tot és molt fàcil que diferents relats s'assemblin molt ja que després de cents d'anys d'escriptura, i més avui dia que a causa de l'Internet hi ha tants escriptors publicant microrelats, és molt difícil crear originalitat, l'originalitat ve més donada pel punt de vista o la forma d'enfocar el tema potser. M'agradaria saber quin és aquest relat que tant sembla al meu, si pot ser.

    Salut!

  • Fer pensar[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-01-2020 | Valoració: 10

    Aquest gran relat fa pensar. Què és l'art? És transmetre emocions o crear a base de coneixements? Jo crec que és una barreja de totes dues coses. Per cert, acabo de llegir en aquest concurs un altre relat clavat al teu. Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de lledarat

lledarat

5 Relats

24 Comentaris

3766 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Escric perquè m'agrada i em diverteix, algun dia faré alguna cosa amb cara i ulls, de moment només hi ha dos peus que caminen i a vegades s'entrebanquen. Tocat per la boira osonenca.