Punt d'encontre

Un relat de: magda
Avui ha vingut per a res. Fa massa fred i les ribes de l'estany estan cobertes per una gebrada poc hospitalària. L'estranya parella, com els anomena la Cristina, el gegant blanc i negre i el nan mandarí que van junts per tot arreu, a dins o fora de l'aigua, no es veu enlloc. Cap altre ànec no ha deixat l'escalfor de l'amagatall per fer-li companyia en aquest trist matí d'hivern. Si sabessin com necessita la seva presència. Com l'ha necessitat en els últims vuit mesos. Ja no sap viure sense les seves veus tranquil·litzadores i els dobles triangles que dibuixen de manera continua i infinita sobre l'aigua. Des que els va trobar, la fascinació que sent per aquests éssers no ha deixat lloc a cap altre sentiment: la fidelitat apassionada i tanmateix objectiva de les parelles estables, limitada al moment en el qual la paciència cedeix sota el pes de l'egocentrisme amatori, la saviesa de l'espera, l'emoció de la recerca, l'ambició de la perfecció, tot això ha fet que la Cristina passi moltes hores observant-los, llegint sobre ells, estudiant-los i provant d'entendre'ls. Està convençuda que algun dia desxifrarà el seu llenguatge i els podrà comunicar la seva profunda admiració. A més, els apunts que ha pres tot aquest temps acabaran amb una revelació explosiva en el món científic. El descobriment d'una espècie amb un nivell d'intel·ligència insospitat.
Està tan capficada en la seva soledat, borratxa de somnis de fama, que no se n'adona que fa temps que un ànec verd amb cap marró i coll taronja l'està observant, camuflat darrere unes canyes seques. Els seus ulls, rodons i immòbils, brillen amb intensitats variables. Li seria fàcil baixar la freqüència en la qual l'està escoltant i permetre que la dona senti també els seus pensaments. Però no ho farà. Perquè la coneix tan bé que sap que, més enllà del seu interès per uns éssers cognitivament superiors, mai no serà capaç de controlar el plaer instintiu que li produeix una torrada amb foie-gras.

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • Observant[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 04-03-2016 | Valoració: 10

    Observant la vida dels animals es poden aprendre tantes coses! I si, a més, es tracta d'un ànec Intel·ligent, doble racció! M'ha encantat la teva prosa descriptiva, talment com si estigués escoltant "El carnaval dels animals", de Camile Saint-saêns. També m'apunto al club del fuagrás. Una abraçada, Magda.

    Aleix

  • Certament...[Ofensiu]
    deòmises | 03-03-2016

    ...és intel·ligent aquest ànec! Molt més que les oques, que es deixen embotir i atipar i engreixar fins que el fetge els reventa... Un plaer que un servidor no subscriu. Però això ja són figues d'un altre paner...

    Enhorabona, i també és el primer cop que t'he llegit. Gens dolent!


    d.

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • M'agrada[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 22-02-2016

    Saps que m'ha agradat molt el teu relat, Magda? Aquesta barreja de fantasia, humor, ironia i belles descripcions.
    Penso que es la primera vegada que et llegeixo, fins al proper relat!

l´Autor

Foto de perfil de magda

magda

45 Relats

108 Comentaris

32989 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
We are what we pretend to be, so we must be careful what we pretend to be.
Kurt Vonnegut