Prou !

Un relat de: Elboigdelsmots


Si pronunciéssim la paraula exacta en el moment precís res no se'ns podria resistir, res ni ningú restaria indiferent. Seria tan immensa la força del fet que encara que la xiuxiuegéssim esclataria com un crit, com l'explosió d'una nova, com el plor d'un déu acabat de néixer.
Això devia pensar el meu veí quan després de molts dies en silenci -un mutisme estrany i voluntari- una matinada, sol a la seva habitació, va pronunciar la paraula exacta per aquell moment precís: PROU! Aquest mot escàs, aquesta única síl·laba retrunyí per les parets de la cambra, s'escolà per les portes i les finestres, zigzaguejà entre els mobles, dringà pels vidres, vibrà per les baranes i abastà tot l'edifici, enfilant-se al final cap al cel fins arribar al terrat i allà, a la llum incerta de l'alba, envolà un estol d'espantats coloms encara somnolents.

Després, en l'aclaparador silenci sobrevingut, un espetec: curt, sec, concret. Un tret que li escampà el cervell i li esbarrià els records per tots el racons de l'habitació.

Comentaris

  • Molt bo.[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 14-04-2009 | Valoració: 10

    Sí. PROU. Un mot que cal utilitzar. Gràcies per ajudar-me a re-descobrir-ho.

  • Sí.....[Ofensiu]
    Aquarela | 14-04-2009

    Tens molta raó: La paraula exacta pronunciada en el moment precís té una força màgica.
    Que es pot fer quan l'intent de fer el truc falla una vegada i una altra?
    Restar mut?
    Parlar per senyes?
    .....?
    Et seguiré llegint!

  • Enhorabona...[Ofensiu]
    Romy Ros | 06-04-2009

    boigdelsmots...tens una obsessió per trobar la paraula exacta en cada moment. Segurament ho aconsegueixes a cada instant que escrius: "prou" é un mot molt útil i necessari quan costa dir No.
    Moltes gràcies pel teu comentari al meu relat, els teus consells em són molt útils! Gràcies de nou.

  • Una paraula limit[Ofensiu]
    Misteric | 06-04-2009

    Els limits, frronteres, armes de doble fulla, bertes o tancades, smpre propicies al'aventura.
    M'agrada l'us que en fas dels mots.

l´Autor

Elboigdelsmots

17 Relats

65 Comentaris

27835 Lectures

Valoració de l'autor: 9.68

Biografia:
Elboigdelsmots té una personalitat polièdrica, i és el resultat de les inquietuds lingüístiques de tres relataires: Calderer, Vincent i Vladimir. Calderer és el responsable de "Paraules" (que és el text fundacional), "Esbarriar", "Però", "Prou!", "Conxorxa", "Contes" i "Endebades".. Vincent ha contribuït amb "Acomboiar" "Horabaixa" i "Desori". Vladimir ha escrit "Esllavissar-se", "Aixopluc", "Copular" , "Esbiaixar", "Tisana", "Foc!" i "Baldufa"

Però això no ha fet més que començar… El diccionari és ple de paraules suggestives que aniré treballant per oferir-vos!