Prosa poètica de qui no és, ni pot ser, poeta

Un relat de: resespoc

I un arbre somriu al pas del vent. El sol anuncia estiu a raig calent del migdia, i els dies passen fent que la nit cada cop sigui una mica més lluny. Lluny són les gelades d'hivern i els armaris foragiten els jerseis d'una primavera que ja no existeix. Tot és hivern o estiu, menyspreu cap a la profecia primaveral de l'ametller florit. Posat a triar, sense matisos, t'assentes al banc. Els ulls s'enganxen rere la xica que et certifica que tu ja has pres partit per l'escalfor del bon temps. La segueixes, sense por a no tenir pressa, fins que és un minúscul record al fons del camí; la ment avesada al passat amnistia els seus pits de l'amnèsia dels desmemoriats, i saps que deu tenir vint primaveres per la rectitud vital de la sina. De la generosa sina a la sínia que al mig d'un riu migrat enyora el seu passat esplendorós. Passat que et retreus quan clous els ulls, plorant l'últim passeig amb què la Parca et va vestir de dol. Les bruixes no en porten i la terra seca retreu als núvols que oblidessin fa mesos la misericòrdia pel groc eixut de les plantes; no plou i fa sol. I tu no et pentines, t'he volgut calb. Voler que aquí és ser, amo i senyor: contradiccions d'un enemic de la tibantor de les cadenes. Una rere l'altra, encadenades, evasions d'un estudiant que descansa mentre la suau brisa del tardet li festeja el clatell. Clatellot repetitiu, d'un vent a qui els arbres li riuen totes les gràcies amb una cantarella de fulles que dansen.

Comentaris

  • M'agrada.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 20-06-2006 | Valoració: 10

    Dóna la sensació que t'hagis deixat anar, en un d'aquells exercicis d'escriure el primer que et passa pel cor; i per cert molt ben escrit.
    Dóna la sensació que juguis amb els sons, amb les frases gravades a la memòria, records de cançons infantils que et serveixen de maons per a configurar la percepció de l'instant. No sé si ho has fet expressament, però t'ha sortit així. Llegir aquest text és com refrescar-se de la calor de l'estiu una nit de fresca sota dels estels.
    Felicitats.

l´Autor

resespoc

6 Relats

5 Comentaris

6203 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Nascut el 1986 en una contrada preciosa- la què jo més estimo- del Baix Camp.

Escric, entre d'altres coses.