Problema i solució

Un relat de: Rubba Bertanero
No era fàcil ser alumne en aquella escola budista. Tots els dimecres feien la reunió amb el mestre lama. Quan arribava el capvespre, col.locats alumnes i mestres en rotllana, al seu torn, cadascú havia de fer una pregunta al mestre.

Angoixat per la obligació. el petit Yansé, malgrat el nom, no sabia. Va passar tota la tarda pensant en la seva pregunta, i va trobar que el mateix problema que se li plantejava portava d'una manera implícita la solució.

A l'hora de les preguntes, al seu torn, li va dir al gran mestre: Què és la responsabilitat?. El gran mestre, se'l mirà amb un somriure i li respongué: Responsabilitat és la habilitat de respondre, deixant per altra banda per sobreentés que s'estenia tant al que eren reptes com preguntes, com situacions, com totes aquelles situacions que requerien l'actuació de l' individu.

L'alumne, li replicà: Mestres, respondre és pondre res. I es va fer el silenci a la rotllana, perquè tothom va entendre que la habilitat per respondre, molts cops es respondre res, i res, pot ser el silenci, el buit o l'infinit, perquè moltes vegades qui pregunta, ja no escolta la resposta perquè no cerca solucions només cerca deixar el problema a l'altre.

Uns anys més tard, Yansé, publicà un llibre: "L'art de callar", i es convertí en un éxit de vendes entre la classe política, quan s'introduiren els silencis en els debats, van adonar-se que escoltar a l'altre els feia avançar i que, tot i sent responsables podien arribar a solucions.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43510 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com