Prestigi

Un relat de: Edgar Cotes i Argelich
El detectiu aplegà tots els sospitosos a la sala d’estar de la mansió, bo i disposat a desemmascarar l’assassí de la senyora Lancaster. L’investigador s’encengué la seva pipa amb sobrietat, mentre tots els ulls el fitaven a ell. El silenci recorria la sala. Però, aquest fou trencant per la impaciència de l’inspector, que intentà exhortar a l’home perquè s’apressés en compartir les seves deduccions. Tanmateix, el detectiu fruïa amb l’expectació que es creava i encara prorrogà uns segons més el silenci.

Aleshores, començà el seu discurs acompanyat de la seva particular presumpció, la qual anava en augment a mesura que s’apropava l’instant de revelar la identitat del criminal. Finalment, assenyalà el rostre més inesperat d’entre els sospitosos.
L’acusat, sorprès, intentà demostrar la seva innocència. En va, ja que les proves que l’inculpaven eren del tot irrefutables.

D’aquesta manera, l’inspector detingué al culpable, bo i empassant-se l’orgull i havent d’agrair al detectiu la inestimable ajuda prestada. La resta d’espectadors, colpits pel desenllaç dels esdeveniments, també li donaren les gràcies. L’home, al seu torn, respongué als agraïments amb paraules mancades d’humilitat, tot exhalant el fum del tabac amb satisfacció.

Quan tots els presents abandonaren la sala, el detectiu no pogué reprimir una riallada. Pobres il•lusos. No podia comprendre com s’havia sortit de nou amb la seva. Estava vist que, al capdavall, tenir prestigi era la millor coartada.

Comentaris

  • Un bon relat Edgar[Ofensiu]
    Naiade | 30-05-2014 | Valoració: 10

    No sé com t’ho fas però sempre m’acabes sorprenent.
    Segueix així. Ens llegim!!

  • com el mitjo[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 29-05-2014

    ens gires una història coneguda i ens fas culpable a aquells que resolt tants misteris, que semblen no ser-ho tant per a ell, però aquest posseeix una gran capacitat per l'engany, i se'n surt amb notable alt, però aquestes coses acaben en suspens...

    bona feina Edgar, i bon relat!

    Ferran

  • Està vist...[Ofensiu]

    Està vist que sempre m’has de sorprendre.
    Ja és ben veritat que una vegada obtinguda la fama, facis el que facis serà ben vist. Aquest detectiu arribarà ben lluny!
    Com ja t’han dit ha estat un plaer llegir les teves aportacions.
    —Joan—

  • Bon tancament de curs.[Ofensiu]
    Carles Ferran | 09-05-2014

    Molt bon relat el que has deixat per al final del concurs. Amb mèrits suficients per a ser escollit. Aquest concurs ha estat un bon aprenentatge per a tu i una agradabilíssima lectura pels demés. Sort i ens veiem al lliurament de premis.

  • Un bon muntatge![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 07-05-2014

    Un relat molt enginyós on ens guardes la cirereta pel final, totalment sorpresiu. M'has fet pensar en aquella dita que diu més o menys "Agafa fama i posa't a jeure" i és que aquest detectiu va, si fa no fa, en aquesta línia, crec jo.
    Llàstima que ja s'acaba la temporada perquè és un gust llegir les aportacions dels companys, entre les quals hi ha les teves, que han estat magnífiques segons el meu parer. Bé, espero que tinguis molta sort també en la selecció.
    Una abraçada, Edgar!

  • policiaca i d humor :-) [Ofensiu]
    DomusSilvestre | 06-05-2014

    Com l E. Diu, tot un plaer haver-te seguit. Felicitats per tots els teus relats, m han agradat molt.

  • policiaca i d humor :-) [Ofensiu]
    DomusSilvestre | 06-05-2014

    Com l E. Diu, tot un plaer haver-te seguit. Felicitats per tots els teus relats, m han agradat molt.

  • Caram amb el detectiu![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 06-05-2014

    Pobre culpable innocent! No hi ha com tenir prestigi per sortir-se amb la seva.
    Gràcies per comentar la meva Partida de Cluedo, m'encanta haver trobat un lector que hi hagi jugat.
    Bé, com que això s'acaba i és el darrer relat de la temporada, afegiré que ha estat un plaer anar seguint els teus relats. Sort en tot el que facis!

l´Autor

Foto de perfil de Edgar Cotes i Argelich

Edgar Cotes i Argelich

38 Relats

324 Comentaris

50217 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
(Balaguer, 25 de juliol del 1997)
Aprenent d'escriptor i traductor, amant del microrelat i enamorat dels genères fantàstics (ciència-ficció, fantasia i terror).

Em podeu seguir al meu bloc

Edgar Cotes

O al meu Twitter:

@Edgar_Cotes