Pressupostar l’amor

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Pressupostar l’amor

Estem tancant l’exercici comptable de 2005, les empreses financeres – en general – tancaran com sempre amb excel•lents resultats, però alhora també, els més pobres d’entre nosaltres hauran tingut un augment exponencial, que dissortadament sembla no tenir aturador. Més de 8.000 persones, només a Barcelona, segons un informe del Síndic català de greuges !

Val a dir que eliminant la figura del Síndic i l’equip que li dona suport, de ben segur que tindríem recursos per atendre dignament a la meitat - si més no – d’aquests pobres; si continuem eliminant organismes inútils, redundants o d’utilitat exclusiva per als seus titulars de ben segur que podríem acabar donant solució als problemes de la totalitat de pobres a Catalunya, i fins i tot, - en un exercici més de solidaritat – ajudar a d’altres Comunitats Autònomes; pensar en ajudar als pobres de fora del regne d’espanya, amb un estat moralment tant deficient com el nostre, es de fet una autèntica bogeria, oi ?

No ens cal esperar res des de la política, en primer lloc per la naturalesa bàsicament corrupta dels nostres polítics, i en segon per la perversió del mateix sistema polític, si amb el suport d’un 51% ja és possible decidir; a la resta, és a dir al 49% - pobres inclosos – només els toca aguantar i aguantar, i ara amb l’amenaça d’una brutal repressió en cas d’aldarulls, ja sabem que està de moda la tolerància zero, oi ?

Que podem fer doncs per ajudar als més pobres ?, per descomptat donar diners a la Marató de TV3, però sobretot, quan fem el pressupost d’ingressos i despeses de l’any 2006, deixar si més un € al dia, per ajudar als més desvalguts, i canalitzar-lo de la manera que ens sembli més escaient, directament a algun pobre – n’hi tants, oi ? - , mitjançant una O.N.G, o deixant-lo en qualsevol església al caixonet d’almoines per als pobres de la parròquia.

Demà també n’hi haurà de pobres, i desprès de Nadal i del Reis !, i dissortadament el famós “esperit” d’aquestes festes, sembla tenir una vida més curta que els virus de la grip, oi ?

No feu comptes amb els diners públics per trobar solucions a les mancances derivades d’un sistema d’explotació econòmic pervers; amb els diners de tots, potser és faran carreteres, potser escoles i hospitals, s’adquiriran trens, i màquines llevaneus, però sobretot el que s’ha de fer i és fa, és atendre el pagament de les nòmines, primes, bufandes, guants, gorres i abrics, de tots els que viuen de la “cosa pública” des del mateix Rei, fins al darrer vigilant del Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra de l’Obac.

Per ajudar efectivament als més desvalguts, Marató apart, ens cal la cursa diària de l’€ d’amor, que degudament pressupostat ,anirem desemborsant pels camins citats i coneguts, atenen als pobres que – cada cop més – envaeixen els nostres carrers i cruïlles, ajudant a qualsevol O.N.G que aquí o arreu del món ajuda als desvalguts, o mitjançant el caixonet d’almoines per als pobres de la parròquia; en qualsevol cas, sempre, sempre, amb la màxima discreció de forma que ningú, ni la nostra ma esquerra, pugui dir que fa la ma dreta.

Amb accions així, la meva i la teva amic lector, de segur que els problemes s’aniran solucionat. I els nostres polítics ?. Doncs quan toqui, en les eleccions d’aquí o en les revisions d’allà, ja donaran comptes de la seva administració.

Tu, i jo, i totes les bones persones, en el nostre pressupost anyal, deixem un lloc per al amor !


i





Comentaris

  • Utopies[Ofensiu]
    Esquitx | 23-12-2005

    El món de l'altruïsme, com el món de l'amor, es veu que ja no estan a l'abast de la nostra societat. No ens queda sinó somniar en la utopia d'un canvi profund dels éssers humans. El problema és que els utòpics, si arriben a ser un destorb, no acabin com va acabar l'autor d'un llibre que es va titolar Utopia, publicat l'any1516, si no m'equivoco.
    Bon any nou!

  • Espero...[Ofensiu]
    AVERROIS | 21-12-2005 | Valoració: 10

    ...amic Antonio que tothom t'escolti i algun dia puguem dir que la miseria i la fam ja han sigut eliminades per sempre. Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5406956 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com