Precarietat laboral

Un relat de: santimas

Quina feina de merda! anava pensant la Manoli mentre empenyia el seu carretó d'escombriaire cap al magatzem on el deixava en finalitzar la seva jornada laboral. Tot just feia dues setmanes que l'havien agafada, a prova, a l'empresa de neteja que l'Ajuntament tenia contractada per a la prestació del servei de neteja viària, i ja n'estava ben farta. Perquè necessitava una feina com fos, que si no, de què.

Va cridar-li l'atenció una bossa de plàstic buida que hi havia a terra, al mig del carrer. El seu primer impuls va ser ajupir-se per ficar-la al carretó, però després es va repensar. De fet, ja havia acabat la seva jornada i estava regalant minuts a l'empresa, minuts que ningú no li pagaria ni agrairia. Així que va deixar la bossa on era, es va apressar i va tombar la cantonada.

Va aparèixer, per la mateixa cantonada, un cotxe que va enfilar el carrer per on acabava de passar la Manoli. Era el cotxe de l'alcalde, que anava cap a l'Ajuntament per assistir a una reunió. Un cop de vent va aixecar la bossa de terra just abans que passés el cotxe de l'alcalde i la va llençar contra el parabrises. L'alcalde va perdre el control del vehicle i es va estavellar contra un cotxe que estava aparcat. No va ser una gran topada, però el cop de cap que va fer l'alcalde va ser suficient per desnucar-lo.

Cinc minuts després la Manoli va tornar a aparèixer per la cantonada amb el seu carretó. Malgrat tot, s'havia penedit de la seva manca de professionalitat i havia decidit tornar a recollir aquella bossa. Va haver d'arraconar-se entre dos cotxes per deixar passar l'ambulància.

Comentaris

  • Saps si aquell dia hi havia lluna plena? [Ofensiu]
    Anjo Laví | 28-03-2007 | Valoració: 10

    Tant hi fa si s'actua a consciència o per omissió, coincideixo del tot amb Unaquimera quan diu que tot té alguna conseqüència! Per posar un exemple, si jo escric "Necronomicón" i tu ho llegeixes, ves a saber quin tomb prendrà la teva vida per haver llegit aquella paraula. Potser tu no sabràs què, però pots estar ben segur que en alguna cosa haurà canviat...

  • Pot ser sí, pot ser no...[Ofensiu]
    Unaquimera | 22-01-2007 | Valoració: 10

    Un missatge evident es desprèn del teu relat: tot té alguna conseqüència! Cada decisió que prenem comporta una diferència, sigui en relació directa com en el cas que tu narres, o no, com passa sovint en l'anar i tornar dels nostre dia a dia.

    En aquest cas concret, marcada sens dubte pel títol, puc pensar que, mort aquest alcalde, el següent no renovarà el contracte de serveis amb l'empresa que ha agafat a prova a la Manoli, amb la qual cosa, no haver recollit de seguida la bossa trobada la deixarà a l'atur!

    Tot i això, sempre queda la possibilitat de què l'alcalde que ocupi el càrrec sigui del mateix partit i segueixi la política i les decisions marcades pel seu antecessor, o tingui molt clar que hi serà per poc temps i no vulgui canviar gaire coses perquè no li veu el sentit, o que rebi la mateixa "untada" que el precedent... i que, finalment, la Manoli continuï amb la feina, amuntegant contractes fins a ser la provisional més antiga de l'empresa, contemplant la successió de batlles i edils a l'ajuntament com qui veu ploure o volar bosses.

    Curiós relat, ben lligades les escenes!

    M'alegra haver-te descobert com autor/a i ja que la lectura ha estat bona, tornaré per aquí un altre dia a veure més coses teves...
    De moment, t'envio una abraçada calorosa per celebrar la coincidència d'avui,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de santimas

santimas

2 Relats

8 Comentaris

2516 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Nascut ja fa massa anys, però espero que me'n quedin molts més.

Últims relats de l'autor