Potser ja està tot dit

Un relat de: nousica

Potser tot està dit

Poques coses queden per afegir, pot ser alguna amagada al fons del bagul dels records.... que ja no són ni records! . Tanmateix els sentiments necessiten noves paraules, nous idiomes per poder expressar-se plenament .Però no hi són les paraules i els idiomes romanen engarjolats darrera les reïxes de les seves ortografies, encotillats en estranyes fonètiques ,aclaparats pels seus manaires d'altes sintaxis.

Quasi bé tot està dit, però aquesta nit d'un dia qualsevol de qualsevol mes,és necessari inventar un nou idioma que faci possible expressar tot allò que ningú o tots hem guardat gelosament darrera les ordenades normes dels moments de cada dia i de sempre.

I així és que l'idioma flueix sense dificultat, empès per cent milions de palanques combinades amb un engranatge perfecte. Les paraules estan plenes de color, les frases tenen un harmonia insòlita, la sintaxi i la fonètica segueixen unes normes escandaloses, que mai s'haguessin pogut imaginar abans .Les frases i les paraules són com grans i petites bombolles que al sortir colpeixen qualsevol obstacle i s'esmicolen en cinquanta mil trossets sense deixar ni rastre de la seva existència.

El nou idioma però troba de vegades insospitats ressons , potser en llocs ignorats, que encara que efímers fan que l'idioma recentment inventat perduri uns segons més, potser els suficients per a que algú a l'altra banda de la vall els reculli i semblant-li meravellosos els vagi recopilant fins aconseguir una gran enciclopèdia digna de ser tramesa de generació en generació.

Comentaris

  • Jo diria més...[Ofensiu]
    L'epicurista Pol | 10-08-2006 | Valoració: 10

    Hi ha un munt d'idiomes que percevem però que masses vegades no entenem. Parlo del llenguatge sense gramàtica de les mirades, de les llàgrimes sense ortogrfia i les abraçades sense sintaxi.

    Ens envolten un munt de coses sense diccionari ni enciclopedia que te'n parlin. I de fet, cada dia sense adonar-nos-en, descobrim noves paraules amagades en uns ulls o un nou significat en un petó per dir adéu.

    Una abraçada enorme i merci per seguir compartint i fent-nos pensar aquestes coses!!!!

    Endavant i amb força!!!!

  • ... però no a tothom![Ofensiu]
    Unaquimera | 01-06-2006

    Potser sí, que tot està dit ja, però no sempre s'ha dit tot a tothom... algú espera, potser, aquell nou ressò d'una paraula ja sentida però que aquest cop té un aire nou entre les seves síl.labes.

    És la teva una reflexió ben exposada, amb els mots ben utilitzats per expressar els teus pensaments i fer arribar la teva veu al lector... a la lectora, en aquest cas.

    M'ha agradat descobrir-te avui i si m'ho permets, m'ofereixo per ajudar-te amb la gran enciclopèdia, ja em diràs si et puc fer algun servei.

    Una abraçada plena de paraules de les que ressonen,

    Una quimera


  • jo conec lidioma !!![Ofensiu]
    Angel Negre | 23-05-2006 | Valoració: 10

    Jo en conec un d'idioma, miro el ulls verds, i veig reflectits en ells el que senten i voler dir, no calen paraules, només sensacions, i fins i tot amb la següent paraula que em après l'abraçada està tot dit.

    Un cop un amic em va dir: Josep Mª sabràs que està de collons amb una persona quant estan mitja hora amb ell / ella, no et calgui dir res.
    I tenia raó en Miquel.

    Endavant company/companya ho fas bé això, i quant trobis aquest nou idioma, avisem i també el posaré amb practica.

    Una abraçada

    gege

Valoració mitja: 9.33