Potser ho he somiat

Un relat de: AVERROIS
Després d’haver pogut anar al passat i aconseguir que la història canviés, l’any 2020 s’ha acabat l’esclavitud del poble català.
La gent no ho poden recordar, però els que hem viatjat per canviar-ho som conscients de tot i recordem el que érem i el que ara som.
Jaime I va conquerir Murcia no sense haver destrossat el exèrcit de Alfons X i aliar-se amb el rei de Portugal. Va seguir cap a l’estret entrant a Granada, la resta de regnes musulmans van caure rendits als seus peus. Castella va quedar rodejada i pocs anys després Alfons es va casar amb la filla de Jaume I, però l’aliança va durar poc ja que Alfons va morir de febres o això van dir. Jaume I va negociar amb els nobles de Castella i va aconseguir que l’anomenessin Rei. Tots hi sortien guanyant ja que als nobles de Castella els obria el camí del mar i a Jaume unificava gran part de la península. Va seguir, després de moltes negociacions el regne de Navarra i la resta de regnes i al final també Portugal.
Podeu pensar que tot això pot no tenir molta incidència en la història de Catalunya, doncs esteu equivocats. Jaume I va separar Aragó de Catalunya fent-la un regne i va formar una confederació de regnes, els quals tenien les seves lleis, les seves llengües, però que la seva llengua vehicular era el català.
Ara molts països d’Amèrica parlen català, la capital és Barcelona i encara que sembli absurd a Madrid hi ha hagut una manifestació sobre la immersió lingüística. El castellà és una llengua més de la unió d’Estats Ibèrics, però no la primera.
Podria ser veritat, però em sembla que ha estat un somni.

Comentaris

  • Gràcies per comentàri![Ofensiu]
    liudmila | 15-12-2012

    Pensava que avui ens trobaríem a la presentació del llibre "Estrelles", faria gràcia a coneixer-li personalment! Doncs fins la propera vegada i BONES FESTES!

  • allan lee | 12-12-2012

    Ho has somiat, benvolgut...però, cóm voldria que no fos el cas! Ciencia-ficció? Realisme màgic? Imaginació desfermada? No ho sé del cert, però en tot cas, un relat que val molt la pena llegir.
    Una abraçada, manresà. He estat molt contenta amb la teva visita.

    a

  • Fantàstic![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 08-12-2012 | Valoració: 10

    Realment aquest és en Josep Maria més autèntic! Visca el teu relat! Un gran exercici del deixar-se anar, de fer cas a l'imaginació i la fantasia. La lletra també és per això. M'has fet riure, plorar i pensar. Felicitats de nou. I una abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

370489 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!