Política

Un relat de: marquitusus

Il·lustríssim alcalde,

El motiu d'aquesta carta és felicitar-lo per lo bonic que està el poble des que vostè és el nostre estimat alcalde. Els carrers, tot i el vent que bufa fort i escampa la brutícia, estan cada dia més nets, i amb les flors que ha posat a totes les jardineres, és un gust passejar-hi! I ara, els immigrants que arriben s'integren tan bé dins el teixit social, que a mi em sembla (i tota la gent amb qui parlo opina el mateix) que hagin estat tota la vida amb nosaltres, vaja, com si fossin de la família! D'altra banda, he notat que la gent se sent feliç, té un treball que li agrada i li permet viure bé, gràcies a aquesta economia nostra, tan ben planificada per vostè mateix i el seu equip de regidors.

Especialment bé va l'economia del senyor Cucurull, el qual, pel meu honor, és amic comú nostre, i, a més a més (felicíssima coincidència!) és també el meu veí. El senyor Cucurull, deia, ha ampliat recentment el seu negoci, gràcies a la requalificació d'un terreny abans no urbanitzable, la qual cosa li ha reportat grans beneficis. No és un secret en el poble, que el recent trasllat de la família Cucurull a un xalet de 500 metres a primera línia de mar (d'altra banda, penso que ben merescut) té molt a veure amb aquesta última i legítima operació.

El que sí és un secret, fins aquest moment i espero que per sempre, és la quantitat de diners que el senyor Cucurull ha ingressat a l'empresa del fill de vostè, per un servei que el senyor Cucurull mai ha necessitat. Un secret compartit per el senyor Cucurull, el seu fill, vostè mateix i, des de fa 15 minuts, també per mi. No es pot imaginar la meva sorpresa, en veure com el vent, que aquí bufa tan fort, feia entrar per la meva finestra, el paper del ingrés de diners del senyor Cucurull (ja li he comentat que som veïns).

No m'agradaria acabar la carta sense complir un encàrrec del meu amic de tota la vida Enric, el qual és el director del periòdic de més difusió de tota la comarca. Diu, doncs, el meu amic de tota la vida Enric, que no li acaba d'agradar, per motius purament estètics, aquests obstacles que ha posat a la vorera que impedeixen que els cotxes parin i puguin comprar la premsa a, per exemple, la seva llibreria.

Finalment, només em resta comentar-li la fascinació que ens produí a tota la família la visita al nou xalet del senyor Cucurull, així com el nostre goig en comprovar que al costat del seu existeix un terreny ideal per a construir-ne un altre, amb el petit i únic entrebanc que es tracta de sòl no urbanitzable.

El saluda molt cordialment, el seu amic per sempre,

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

marquitusus

4 Relats

8 Comentaris

4585 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99