Poema personalitzat

Un relat de: Josep Vendrell i Torres

Una lletra, una sil·laba, una paraula... l'obra completa.

POEMA PERSONALITZAT

(TEXTOS CARTOIXANS PRIMITIUS)

Cada lletra és un instant
sense sentit, sense encant.
Cada síl·laba, un so de veu,
un crit en un espai breu.
Cada paraula que hem dit,
un mot dins un temps indefinit.
I cada frase ordenada
és de més llarga durada.
Cada poema,
amb el seu propi argument,
té una sola existència
absurda o bé plena de ciéncia
que mostre la intel·ligència
d'un cos amb ànima i amb ment,
que té principi
i que viu fins al seu acabament.

Tenim a les nostres mans
una infinitat de instants.
Units creixen… tenen veu
que es mou, que es palpe i que es veu.
Som fets de paraula viva,
de mots personalitzats
plens de joia, d'alegria,
de serenor, de follia,
de sofriments, de combats.
Ens parem i valorem
una síl·laba, un moment,
sense tenir consciència
de l'amplitut del relat;
enterbolint la vivència
que hem viscut en el passat.

L'obra s'ha d'acabar
i segons el nostre esforç
serà un poema ignorat
o bé gravat en els cors.
Posat a la biblioteca
amb dignitat i amb honors !

Josep Vendrell i Torres



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Josep Vendrell i Torres

Josep Vendrell i Torres

1966 Relats

404 Comentaris

820706 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Fotografia del mes d'agost de 1964, i de la poesia "AUTORETRAT".

POESIA "AUTORETRAT" - http://relataires.com/r/672300


******

OBRES POÈTIQUES DEL MATEIX AUTOR
===================================

XERROLES MEDIEVALS
ORIGINALITAT IMAGINATIVA
ROSELLES CARTOIXANES
OTGER KATHALON
CORS ABRUSATS -Tres poemes d'amor -
MINYONET EL CAP BEN DRET !
DIÀLEGS POÈTICS
OCELLS PERDUTS I MOIXONS BELLUGOSOS -Tagore, vosaltres i jo-
NUVIANCES I ENDRECES
PENSAMENTS ANAGÒGICS i MENYSPREANCES
MITOLOGIA DEL PECAT


RELATS MEUS MÉS LLEGITS
========================

AMOR CREIXENT - 2370 lect.
EL JOU - 1727 lect.
UN DIA DE JOIA - 1399 lect.
VINE AMOR! - 1362 lect.
DEL DESFICI A L'OBSTINACIÓ - 1220 lect.
CANÇÓ DE SANTA FE - 1200 lect.
PERE VENDRELL (S. XIII) - 1212 lect.
ANGELETS DE LA TERRA - 1138 lect.
LA CRIDA - 1089 lect.
ELS CASTLANS DEL CASTELL DE SU - 1081 lect.
CARLES EL CALB - 1043 lect.
DRET DE CUIXA - 1027 lect.

******************************************

Correu: < venrellus@gmail.com >