Poema Histriònic

Un relat de: cgarrofe

Amics: faré un poema
com qui fa un bon vi,
una petita bodega sota la casa,
sense preses: assaborint el sabor.

Soc home senzill per tant
només puc fer un poema,
un de sol serà el poema,
ben segur que n'hi ha prou,
car l'home que és sol al planeta
només pot fer una sola cosa
com Déu també creà així:
totes les coses
d'una en una.

No he dit un llibre,
sisquere una antologia,
he dit, repeteixo el poema.
Serà fort, important,
cristal·lí, explosiu,
etern, atemporal,
fondo poema.

Les gents en una cua immensa
que travessarà els pàrams deserts
voldrà escoltar el poema,
retenir-lo, posseir-lo.
Tal com zombis prudents,
tímids i ordenats:
una cua molt llarga
per tenir un tros meu.

I quan el tingui a les mans,
en forma de fuet...Ah!
fuetejar a aquells que van
difamar, blasmar, riure
a mandíbula batent
de la creació del poema.

Serà un guant per llençar
i batre's a un duel guanyat
contra altres homes
en guerra oberta i cruel,
un duel contra formigues
famolenques i tremoloses.
que correran espaordides
(amb el poema a les mans).

Però, fora cabòries !
Senyores i senyors !
Ha arribat l'hora,
ha arribat la vedet,
amb pits esplendorosos,
transsexual reconegut,
que ens mostrarà
amb una rialla
el seu petit penis,
això vull dir: el poema.
..........................................
Tot això pensava
quan amb altres homes
tristos fèiem cua
davant una porta,
- tancada d'editor -,
passadís d'hospital.
Asseguts,
l'esquena a la paret,
els poemes damunt la falda,
i de sobte exploten
tots alhora i fan
petit fumerol
-davant cadascú -
d'on sorgeixen palomes,
volen vers la finestra
i pugen, pugen i pugen
en vol circular
directes al cel.

(aplaudiments)

Comentaris

  • vaja vaja![Ofensiu]
    Tiamat | 23-04-2005

    acabo de descobrir algú a qui m'ha agradat llegir (dóno les gràcies doncs, a la última persona que t'ha deixat un comentari a Peix-Amic i t'ha fet aparèixer a la llista dels últims comentats)(ara el pròxim que et descobreixi, entre els poetes enamorats i melancòlics d'aquesta web, m'ho haurà d'agraïr a mi).

    deixa'm ser-te sincera en una cosa però, i sense ànims d'ofendre.. no sé d'on hauràs tret el nick, però la veritat.. quan el veus a la llista d'autors, no promet gaire.

    cosa dolenta, perquè gairebé em perdo els teus poemes! (a tu no t'hauria afectat, però a mi sí!)

    així doncs, felicitats, t'apunto el nom a una llista per venir a fer-te visites de tant en tant i veure amb quines paraules m'arranques un sospir de: qui hagués tingut aquesta idea per escriure, i l'hagués sabut escriure així..

    una abraçada

    Tiamat

  • poema[Ofensiu]
    donablanca | 22-04-2005 | Valoració: 10

    aquest també és de 10, tots tenen molta qualitat,Quan el llegeixo és com si estigues paladejant una exquisités.