Poema d'una derrota

Un relat de: Jere Soler G

Sageta del Brasil, sallant al sud
fins al llindar del camp respira i riu;
passada enrere suau i en Pedro diu,
que l'estadi sencer ha de restar mut.
El puny es clou,
les dents masteguen sang.
El cor se'm mou,
Schneider sembla un tanc;
el temps dirà qui es beu l'últim el brou.
Espasa roent, el foc travessa el cor
de la xarxa fimbrant, el bat se'm mor;
però el Barça és lluny d'abandonar el vaixell;
més gran serà el destí si el triomf és d'ell.
El vent obscur del blau i el negre bull,
i cull la por el salari del neguit;
res és perdut, amunt!, s'encén la nit;
la gloria és dels herois que han resistit.

Comentaris

  • gypsy | 17-02-2011

    Les derrotes tot sovint serveixen per aixecar-nos i tornar a lluitar.
    Potser, s'aprèn més de les derrotes que dels triomfs.
    Un bell poema, ha estat un plaer rellegir-lo.

l´Autor

Foto de perfil de Jere Soler G

Jere Soler G

188 Relats

825 Comentaris

261328 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquests últims anys m'he allunyat una mica d'aquest web en el qual he passat moments fascinants. Hi vaig arribar al 2005. Potser sigui el moment de tornar-m'hi a acostar, tot i que ara no escric tant, faig més cinema que altra cosa; i estic una mica més diversificat, i una mica espatllat, només una mica.

Tinc un canal de YouTube de cançons:

... CANÇONS

També tinc un blog que està a punt de fer setze anys:

...:-))) : NUESA LITERÀRIA