Perfilant el món

Un relat de: Fill de Dalí
Vaig començar a l' Àfrica per la meva força, i també per la seva duresa i encant. Als pocs mesos, en ple golf de Nigèria, els símptomes de la crisi a Espanya m' arriben i amb això, la notícia que uns diners amb què comptava per al viatge, doncs això, que "no els comptaria". Des de llavors el meu viatge va canviar en dos sentits; primer, a més de viatjar, tocava autofinançar-me, i segon, començava a tenir una sensació d '"haver estat traït pel meu país". Qualsevol cosa que veia, comparava o vivia era millor, més honesta, més real, etc., que a Espanya . Aquest estat anímic de gairebé al principi del viatge, va anar canviant país rere l' altre.

En aquests 48 mesos he gaudit de moltes vivències i de molta hospitalitat. Sé que necessitaria almenys tres voltes al món (una convivint amb persones de cadascun dels estatus social) per començar a tenir una idea global de la humanitat. En tots els països hi ha rics, pobres, classe mitjana i cadascuna, mai millor dit, és un món. Viure a Benín gairebé un mes, en un poblat sense recursos, o tenir l' opció de conduir un dels 40 cotxes d' un amfitrió governador Pakistanès, podrien ser una dada del ventall que hi ha entre elles.

Avui, que he estat i viscut en països de tot tipus, com Papua Nova Guinea, Japó, Bangladesh, Austràlia, Sudan, Pakistan, Sultanat de Brunei, etc., Entre societats més pobres o més riques, lliures o coaccionades, netes o brutes , més segures o insegures que la nostra, la meva perspectiva és una altra. El país més ric i el més pobre del món tenen coses en comú: et mors a la porta de l´ hospital perquè no t' atenen si no tens diners. En altres fins i tot et cobren pel més bàsic: tenir un fill, coses inconcebible al nostre país. Una societat en la qual pots legalitzar una relació (independentment del sexe que sigui) mentre que en altres t' han assignat parella abans de la pubertat. On ets lliure per votar, ja que en molts no pots, o com a Austràlia, on si no vas et sancionen amb 150 dòlars.

Som un país net, que recicla i on fa moltes generacions que no sabem el que és la lepra, tuberculosi o poliomielitis, i sobretot, la vida val més que un grapat d' animals o un pam de terreny. Això sense explicar el afortunat de no estar sempre afectats per desastres naturals ... Vida. Segueixo viatjant i segueixo obrint diàlegs. Aquí a Canadà, amb ells, i a l´ internet, amb tu ... per compartir i sempre, per aprendre. Realment he sentit que no sempre "el del veí és millor i el meu no està bo".


Jo

Comentaris

  • La diversitat...[Ofensiu]
    AVERROIS | 16-07-2014 | Valoració: 10

    ...d'aquest món és el que el fa diferent. No més bó o més dolent, diferent. Uns els hi agradaria una unificació de criteris i que tothom pogués viure amb dignitat al menys, però d'altres no els simporta el que els hi passi a l'altra banda del carrer, mentre ells hi vagin bé. El ser humà és individual per naturalesa. Com sempre he dit, naixem sols i morirem sols encara que estiguem acompanyats de molta gent. La diferencia principal és com hem viscut aquest vida i si la nostra conciencia te la tranquil·litat suficient per marxar en pau.
    Benvingut a relats.
    Una abraçada.

  • Benvingut a RC[Ofensiu]
    iong txon | 16-07-2014

    T'has posat un nick original i suggerent. Bé, malgrat l'aparent arrogància i egocentrisme que desprenen la primera frase i la signatura (deus ser una persona força jove) el relat en sí és interessant i transmet frescor i espontaneïtat. Si és realment autobiogràfic, això de quatre anys viatjant fa força envejeta, i no sana precisament ;) Visitar països, conèixer diferents cultures, diferents tipus de gent… enriqueix espiritualment i obre la ment. Ajuda com bé dius a apreciar allò de bo que tenim i desenvolupa el sentit crític davant els intents de manipulació del poder o la tendència homogeneïtzadora de grups i modes. Hauràs observat també les diferències entre països rics i pobres, occident i orient, pel que fa al manteniment dels valors tradicionals familiars, el respecte als ancians, la pietat filial, la lleialtat (a una figura "germà gran" o qualsevol veritable lideratge en representació dels pares). Un consell final: no et descuidis Corea abans de tornar a casa.

    Un bon primer relat de presentació. Segur que la teva experiència donarà per molt més en un futur. Ho esperarem.

l´Autor

Fill de Dalí

1 Relats

2 Comentaris

439 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor