Perdo; aleshores guanyo?

Un relat de: srta_squitx
Els dies passen, les hores se`n van, arriben nous mesos i anys. Queden els records, els que no es volen oblidar i també aquells que, malgrat preferir oblidar, calen als ossos, restant així profundament adossats a l`estructura corporal. Un cos amb ànima fluixa, un aglomerat d`òrgans i vísceres, recobert de dermis protectora, dermis ferida. L`estructura danyada atorga una nova ensenyança. Ni la vida ni la universitat poden executar un aprenentatge tan vital com el que el nostre propi conglomerat ens dóna. Sento les meves entranyes, m`hi intento comunicar perquè les vull escoltar nítidament i discutir amb elles el perquè de tot plegat. El perquè existeixo, perquè existeix el meu veí i aquell animal malferit que volia recollir. Vull reclamar moltes explicacions, entonar els “meas culpas” pertinents i rebre aquells savis consells que tan friso escoltar. He esperat a forasters que m`ensenyin els dogmes i encara segueixo aquí, esperant una saviesa natural i transparent, càlida, serena, sòlida, contundent i a poder ser, una mica estrident. I seguiré esperant el temps que faci falta, que la vida és llarga i a voltes pesada, però es percep curta quan t`adones, mirant enrere, girant el cap, de tot el temps malgastat en una estúpida espera. Però com a tot bon ésser humà m`acoblo a la costum dels hàbits adquirits i, aquesta espera, la meva benvolguda i estimada espera, seguirà estúpidament amb mi, perquè voluntàriament i estúpidament així ho vull. I d`aquí a unes hores, uns mesos o uns anys, quan tingui ganes de mirar de reüll per sobre el meu hombre i donar un cop d`ull curiós, tornaré a pensar en l`espera que m`espera. I així aniré fent dia rere dia, recobrint el meu ossament amb tot l`ensenyament del temps perdut, que al final serà tot el que me`n duré. Que al final serà tot el que guanyaré.

Comentaris

  • ups...[Ofensiu]
    srta_squitx | 20-05-2014

    és veritat, espatlla en català... mira que havia detectat que he escrit costum en femení i no en masculí, però aquesta se m`havia ben colat! :))
    Moltes gràcies, m`agrada que se`m corregeixi, les crítiques constructives sempre són bones i gràcies també pels teus bons comentaris als meus escrits, que sempre s`agraeixen també.

    Una abraçada!

  • betixeli | 20-05-2014

    Aquest text té un ritme molt bo. Hi ha algun barbarisme "hombre", però també té frases boníssimes "l'espera que m'espera", però sobretot el que m'ha agradat més és el ritme, constant, que no s'atura fins al punt i final. Genial!

l´Autor

Foto de perfil de srta_squitx

srta_squitx

59 Relats

60 Comentaris

35464 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
I la vida, ¿què és? Fenomen i procés, moviment i acció. Però com determinar tenir una vida viva, perquè reconeguem-ho, no tota vida està viva.
I la vida viva, ¿com es viu? Doncs crec que no ens hem de sentir mai completament satisfets pensant haver arribat a la fi, si la fi de la vida és la mort, si us plau, no morim en vida. Que la fi no arribi mai llevat quan l`últim sospir ens apagui el cos.
Viure és anar fent camí, un camí que no cal que traspassi fronteres terrestres però sí fronteres internes.
No oblidem mai que l`ésser humà té capacitat de continu aprenentatge, de contínua superació, però per aconseguir-ho hi ha d`haver la motivació de voler-ho. No dic que tot el voler és sempre el poder, afirmar això és una bajaneria que pot portar a molta confusió al pobre mortal que s`ho creu, no, senyores i senyors, voler no és sempre poder. Però no passa res, hi ha una solució, no voler només una cosa, voler-ne moltes i les que es puguin aconseguir intentar-ho i les que no... sempre ens queda el recurs de l`escriptor, del poeta: sublimem els desigs impossibles de satisfer i transformem-los en bellesa.

P.D. Agraïments a tot aquell que em llegeixi.