PER L'ABOLICIÓ DELS PARTITS POLÍTICS

Un relat de: Lluís Berenguer
L'u i el múltiple són l'etern dilema d'aquesta història de la humanitat. El sotmetiment exercit per imperis, regnes i dictadures o l'enfrontament i divisió ideològica que genera l'actual model de democràcia: en cap d'ells, mai, quan les ha hagut, s'han mantingut íntegres les seues expectatives socials, sorgint revolucions i guerres. És un fet empíric.

Sistema és capitalisme, capitalisme és el sistema que globalitza l'organització de la vida econòmica, social, política i cultural de la nostra societat, controlada per bancs, multinacionals i magnats de les finances i l'especulació que considera la naturalesa i tot ésser viu objectes d'explotació i de negoci . Globalització i consumisme són el seu motor. Neoliberalisme, monoculturalitat i homogeneïtat, el seu ideal. El seu ordre, corrupte i criminal, abraça tant democràcies com dictadures.

La contaminació, l'extermini d'espècies, la devastació de la natura, l'anihilament de pobles i cultures, la fam i la mort de milions d'éssers humans any rere any en un món on més de la meitat de la població viu amb menys de dos dòlars diaris, són les seues conseqüències. El seu axioma: els diners com a finalitat en les nostres vides.
Així doncs, de la mateixa manera que no és possible governar en contra de l'actual "sistema" econòmic-capitalista, tampoc cap polític podrà actuar d'esquena als interessos d'aquells que el sustenten. Serà desestimat. La causa última és la primera de les causes, per això l'actual sistema polític ja ha esgotat tota credibilitat.

Perquè la llibertat no s'aprèn, no és cap virtut, tampoc un no és deure ni, sorprenentment, un dret dels pobles, senzillament, va subjugada a la vida, li és immanent.
I és aquesta llibertat que ens mostra un camí interconnectat enmig d'una multiplicitat de camins que ens convida a convergir en ell per poder superar obstacles, ja que és aquesta l'única ruta de salvació del planeta. Només el diàleg honest respecta, reconeix, preserva la diferència i ens uneix en nom d'allò universalment transcendent: l'Amor de la Vida, l'Amor per la Vida.

Han passat milers d'anys d'història ... ja està bé! El segle XXI ha de ser el segle de la confiança en els altres, el segle del canvi de percepció de món, el segle d’aquesta revelació per la qual formem part d'un tot en harmonia. Siguem, doncs, conscients i tinguem actituds de respecte i compromís per la vida.
Així doncs, lluitem per un món on la democràcia siga horitzó obert de participació i de transparència, sense jerarquies. Transformem-nos per transformar-lo.

La paraula política ja no té cap valor sinó el que l’imposa la competició i la pugna per la conquesta del govern, però no del poder, que està en mans del "sistema".

Perquè encara han de néixer aquestos que s’han d’educar pel pluralisme, la interculturalitat i l’ecosofia. El nostre deure és encetar aquest camí per les properes generacions, i per fer-ho cal transformar el sistema cap a polítiques de decreixement i sobrietat.

Futurs homes i dones d'humana vocació, fars que il•luminen aquest camí que porta el diàleg i el consens a tots i totes les nacions i pobles del món.

Només necessitem tenir Amor per la Vida.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer