PENSAMENTS INCONCRETS, DE FÀBULES d'atram

Un relat de: donna

Hi havia una vegada una caputxeta que salvava als llops de les trampes mortals dels homes. Una dama errant que raptava als joves cavallers que havien quedat atrapats en el tedi de les torres dels seus castells. Una flautista - que deien que venia d'Hamelin- que tocava una flauta d'on en brollaven les més dolces melodies, tendres com ningú mai havia escoltat, acaronant els cors dels homes més endurits per a retornar-los la humilitat.

També hi havia tres reines sabies, màgiques, que seguien un estel des d'orient, travessant el desert, per anar a l'encontre de la princesa Sidharta. De camí les sorprengué la ira de les deesses, que provocà el diluvi universal. I per escapar-se'n s'embarcaren en una barca que construí la Noeva. Ella acollia a la seva nau una femella i un mascle de cada espècie per a salvar-los, doncs entenia que el futur, els uns sense els altres, no es podria mai escriure feliçment.

De tot això ja fa molt i molt de temps. Totes aquelles heroïnes de llegenda i dones mortals sabien, en les proves que superaven cada dia, que acabarien per ésser invisibles, doncs la història l'havien immortalitzada els homes, encara que, al cap i a la fi, la realitat l'escrivien conjuntament.

donna atram, 8 de març del 2007.

Comentaris

  • donna, de donar[Ofensiu]
    NiNeL | 20-09-2007 | Valoració: 10

    "Curiosament", als contes les dones han estat o bé dolentes o bé bledes, i en canvi els homes coratjosos, valents i bons. Són coses que s'han de canviar a poc a poc, perquè són valors que se van ficant als nins de ben petits.

    Potser qualcú aviat farà contes més intel·ligents i educatius...

    Gràcies atram per oferir aquesta altra visió, per sortir dels estereotips i les falses tradicions, i fer-mos veure les coses d'una altra manera.

    NiNeL

  • Lilith | 12-03-2007 | Valoració: 10

    En vull més! Es com quan tens molta gana i vas a un restaurant d'aquells que et donen una vianda de primera però que no quedes mai tip. Son genials. La princesa Sidharta és un giny a Hesse?

l´Autor

Foto de perfil de donna

donna

31 Relats

49 Comentaris

60908 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Som els relats que vam ser escrits el dia 8 de març de 2007 en conmemoració del DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA 08-03-2007
Esperem agradar-vos!

"Jo et cuido, tu em cuides"

DONNA
_____

il·lustració:
"Això Era i No Era…El Bell Dorment"
de Mireia Coll.
______