Pel dijous gras, carn fins el nas

Un relat de: rnbonet

(A Far de Cavalleria, per allò de "descobrir el fantàstic món de la carn")

Arribe a la carnisseria. Entrant, note fred. "Les cameres frigorífiques", supose. I de sobte, un incipient tremolor: se m'ha posat carn de gallina.
-Bona tarda tinga! - exclama la carnissera. -Avui tinc carn de xai, de cabrit, de porc, de vedella... De ploma i pèl, la que vulga! Ben sortida n'estic!
"No cal que ho diga". I la fite obertament. Ben carnada, llueix les parts superiors d'uns pits carnosos, que sobresurten del jersei. A l'aparador, els trossos sanguinolents em recorden aquells temps que vaig ser carn de canó, a les trinxeres. I aquelles carnestoltes, quan vaig arribar a perdre les carns pel pecat de la carn. "Magre i neulit com estàs! La pròxima te'n vas al carner", comentà el metge de capçalera, molt amic meu. Érem carn i ungla. "Som de carn. I la carn és dèbil", vaig tenir esma de replicar-li. I ara, una carnositat íntima començava a prendre carn, contemplant aquelles carnotes de la carnissera que, potser sense adonar-se'n, potser a postes, mostrava ara uns trossos de cuixes ben carnades, com afegint-hi carnada a l'esquer de la temptació. Coneix que jo no tinc la carn d'ase i acostuma agradar-me la carn de faldeta. I que tothom a la rodalia n'és sabedor de les epopeies de la vídua del carnisser, ara carnissera, de fer carn a la part posterior de la tenda. Ella em lluca plaent, tota cofoia, aquell bocí carnós d'entrecames, cada vegada més notori.
-Què no li abelliria mig quilet de carn de pèl que serve als bons amics? Per exemple, de conill... Entrem a dins. En aquesta hora no acostuma vindre clientela...I, si li preocupa massa, posem el cartellet de TANCAT... -em proposa, ja obertament, amb un somriure d'orella a orella.
"La carn vol carn... Carn madura fa bon brou... Per què no posar tota la carn dins l'olla? A més, la Quaresma està al caure!". I l'acompanye, tot decidit i content.


Comentaris

  • Aaaai, la carinissera[Ofensiu]
    NinniN | 26-01-2005

    Però és cert. La carn vol carn.

    Un relat ben escrit, estructurat i molt divertit.

    Felicitats.

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356784 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!