Pau

Un relat de: Josoc

La veu de l'altre
Hola, em dic Pau. No trobeu que és un nom important? A mi m'ho sembla. De fet és un nom que ha marcat tota la meva vida. Sí, des de ben petit. Recordo com em desconcertava sentir com la mare deia frases com: "Deixa'm en pau!" o "Va, feu les paus!". M'hi sentia implicat i desconcertat alhora. Més endavant, quan ja sabia llegir, m'obsessionava veure la paraula pau escrita tan repetidament. "Fes la pau i no la guerra", "Volem la pau", etc.

Suposo que tot plegat va anar influint, sense que ho notés gaire, en la meva manera de ser i de fer. De més gran solia anar a totes les manifestacions, a totes les concentracions, a totes les xerrades que tenien per tema la pau. Estava ben convençut de ser una persona pacífica i en tenia fama entre els companys.

Però... una tarda en sortir de l'institut, vaig presenciar una baralla. Jo no sabia pas de què anava la cosa, no obstant, coherent amb els meus principis, vaig decidir que hi havia d'intervenir per mirar de parar aquella explosió de violència.

Em vaig posar al mig, carregat de bones intencions per intentar separar-los, però d'entrada vaig rebre un fort cop a l'estómac. Em va fer molt de mal i al mateix temps ho vaig trobar molt injust. Em vaig encegar i vaig començar a repartir trompades pel meu compte, sense quedar-me pas curt. Tots plegats en vam sortir malparats d'aquella trifulga que es va acabar per pur cansament i amb amenaces de continuar.

Com de fet, l'endemà ens van tornar a trobar. Tot i haver-hi dormit, jo, com els altres, continuava bastant encès. Tothom parlava al mateix temps (si se'n pot dir parlar de les acusacions mútues llençades a viva veu sense ordre ni concert). Algú em va preguntar com em deia, ja que no era pas de la colla jo, i amb tant d' enrenou que armàvem no va sentir la resposta. Va insistir i llavors jo, alçant la veu tant com vaig poder, vaig cridar:
-PAU!

Es va fer un breu, brevíssim silenci, que a mi em va servir per reaccionar. Què dimonis estava fent un pacifista com jo, en aquella baralla? Vaig intentar parlar d'escoltar-se els UNS als ALTRES, però, és clar, la majoria ni em sentien. Alguns, però, ho intentaven:
-Què dius Pau?
-Què t'empatolles Pau!
-Va, Pau, val més que callis!
-Ostres Pau, tu de què vas?

De mica en mica tothom es dirigia a mi i anava sonant seguit, seguit, allò de pau, pau, pau...

Doncs, tant si us ho creieu com si no, van acabar parlant entre ells, uns reconeixien que el dia abans anaven una mica cremats, els altres deien que potser no n'hi havia per tant, i al final van acordar anar tots plegats a prendre's una "birra". Bé, tots plegats menys jo, que no era de la "panda".

Què me'n dieu, eh? Té o no té influència el meu nom? Bé que va servir per posar pau, encara que, és clar, el que més va servir va ser parar un moment de cridar i atendre el que s'havien a dir els uns i els altres, o sigui escoltar: LA VEU DE L'ALTRE


Comentaris

  • Violència i prejudicis[Ofensiu]
    Unaquimera | 26-01-2011

    Començo a “escalar” pels teus títols...

    La violència, en l’actualitat, sembla un mal endèmic... la més mínima provocació pot fer esclatar una baralla, fer brollar insults, cops, bufetades, ganivetades, trets...
    El relat que has escrit al voltant d’aquest noi de nom tan carregat de significat, és un boníssim exemple!

    En un pla menys físic, la incomprensió de l’altre, dels seus gustos o motivacions, preferències o criteris, dóna peu a l’enemistat, l’odi, el desig de venjança... o com a mínim, a la crítica i la desqualificació, a partir dels nostres prejudicis.
    Aquí tens un exemple d’aquesta segona vessant: Coincidències i contradiccions

    T’envio una abraçada pacífica,
    Unaquimera

  • Felicitats![Ofensiu]

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

l´Autor

Foto de perfil de Josoc

Josoc

129 Relats

525 Comentaris

121082 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc una apassionada de les lletres, m'agrada llegir i escriure. Durant molt de temps he guarsat per mi sola la majoria dels meus escrits. Fins que vaig descobrir els RELATS. M'agrada pensar que són llegits, tal com jo llegeixo els d'altres. M'agradaria molt que els comentéssiu.