Patufet

Un relat de: Olga Cervantes

L’aire comprimit que surt d’aquesta nau espaial envaeix tot el meu món d’una forma sufocant. Aquest aire s’estén pel meu univers, portant olors de flors, herbes i minerals d’una primavera llunyana que estiueja en un planeta insignificant. S’acumulen les partícules olfactives i no em deixen respirar. Són com bombolles d’oxigen en un mar d’aigua, plàncton i sal, com bombolles de sabó que saturen una atmosfera de màgia, colors i humilitat. Tapant-me el nas, per dir-ho d’alguna manera, perquè jo no tinc jo ni nas, m’he amagat darrere d’aquest no-res on habito, que és casa meva, la meva llar. Des d’aquesta situació privilegiada, he parat l’orella a una música subtil que surt de la nau espaial. Em marejo una mica en voler desxifrar el seu missatge, però ho aconsegueixo, encara que no entenc ni una paraula. La consigna diu així:”Cinc pometes té el pomer, de cinc una, de cinc una. Cinc pometes té el pomer, de cinc, una en caigué”. Després d’aquest devessall de materialització porto el cap com un timbal, per dir-ho d’alguna manera, perquè ja sabeu que jo no tinc jo ni cap ni timbal. El cas és que m’ha vingut gana i accepto de bon grat una energia tova que un ésser, que sembla d’aigua, m’ofereix des de la palanca. Oh, quina energia més bona! Quin delit pel paladar! be, encara que jo no tinc jo ni percepcions ni paladar. Però, l’ésser ha dit “caramel” amb la mateixa música d’abans. L’èxtasi alimentari em deixa en un estat d’extrema debilitat, com quan menjo estels, velocitat o quietud. Un estat similar al que el meu amic Gurb va trobar al seu company, quan l’havia perdut en un planeta del voltant. Del mateix que l’Eudalina, una nena terrestre que, jugant amb la seva nau de joguina, s’ha perdut per l’espai. I ara, aprofitant la meva indigestió, m’agafa de la mà, que és una manera de dir, perquè jo no tinc jo ni mà ni se’m pot agafar, i em demana que l’acompanyi a un lloc més enllà.

Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Sempre[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 23-04-2017

    m'ha cridat l'atenció la imaginació prodigiosa que transmeten els teus entranyables relats.
    Una abraçada, benvolguda Olga.

  • Sensibilitat[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 20-04-2017 | Valoració: 10

    Caram, què curiós! Jo estava contant una cosa, però, podria el subconscient anar per lliure i explicar-ne una altra de diferent? M'ha sorprès molt agradablement el comentari, encara que, de la teua sensibilitat, ja en tinc una certa idea, pels relats que et porte llegits.
    Quan a Patufet, no sé si has volgut també fer una al·lusió a Einstein, però m'ha semblat com traslladar-me, de la teua mà, a la màgia dels cinc anys. Com sempre, m'ha agradat molt tornar a llegir-te. Una abraçada des de València.

  • Patufet, on ets?[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-04-2017 | Valoració: 10

    Cantant, cantant, la vida es veu d'un altre color, amb uns altres ulls i unes altres sensacions. Magnífic relat, magnífica prosa i magnífiques descripcions de sensacions i percepcions. Una forta abraçada!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Olga Cervantes

Olga Cervantes

43 Relats

250 Comentaris

35346 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Nascuda a Barcelona fa uns anys, he viscut gairebé sempre a l'Hospitalet de Llobregat, però la meva etapa literària va començar al Poblenou. Es veu que el mar m'inspira. Potser, algun dia faré arribar el mar fins la muntanya.