PATRIMONI MODERNISTA D’OLOT. LA PORTA DELS MORTS DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ESTEVE. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava la portalada lateral de l’església parroquial de Sant Esteve D’Olot, obra que s’adjudica a Martí Sureda, pensem atès que fou arquitecte provincial i diocesà, que fa referència a Martí Sureda i Deulovol (l'Escala, 1822 - Girona, 1890), i no al seu fill Martí Sureda i Vila (Girona, Gironès, 1866 — Girona, Gironès, 1947).
No en diuen res a :
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_d%27Olot_(centre)

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/resultats.html?autor=&denominacio=®istre=&adreca=&poblacio=Olot

Identifico – no se si de forma correcta - aquesta portalada amb la que patrimoni Gencat anomena Porta dels Morts de la que diu , ubicada a la façana sud, formada per un arc rebaixat adornat amb volutes a les impostes. A la clau de l'arc hi ha l'escut d'Olot i diversos fullatges. La part més remarcable és la superior, decorada amb rajols vidriats de colors grocs i blaus alternats. Al centre hi ha un gran òcul amb el signe de la creu a la reixa de ferro. La cornisa és ondulada, amb teules vidriades de color verd i dos pinacles als costats. A l'interior de la porta hi ha una fornícula amb la imatge de Crist i la data de 1843, possiblement la data de construcció de la porta.

Forma part de l’itinerari Modernista d’Olot que cal suposar anirà augmentat la seva ‘oferta’. Olot que pot presumir de moltes coses, té – encara - un patrimoni modernista molt interessant.

http://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/12265/greco/olot/tot/cal/saber/joia/sant/esteve

Enviare aquest post a l'Oficina de Turisme , turisme@olot.cat

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6063 Relats

621 Comentaris

3331626 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com