PATRIMONI INDOCUMENTAT DE CARDONA. I

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Al cens de 1960, en el moment més àlgid del segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ) Cardona assoleix els 7.885 habitants, a partir d’aquella data s’inicia una davallada que a darreries de 2012 , ho deixarà en només 5.064, prop ja dels 4.820 que es comptaven a darreries del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ). El declivi econòmic, demogràfic i social a la comarca natural del Cardener, esdevé un clam esfereïdor, que sembla que no s’escolta – encara – a la megalòpolis barcelonina.

No disposa Cardona d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i tenim tota la sensació que des d’algun ‘reducte intel•lectual cardoní –‘Patrimoni Històric’ només es pot considerar allò que tingui relació amb els Cardona ( comtes, marquesos i ducs, senyors feudals d’aquestes terres).

Discrepo radicalment d’aquesta concepció i en la meva darrera visita a Cardona retratava edificis singulars dels que no en trobava dissortadament dades dades.



Els aniré publicant sota l’epígraf ‘El Patrimoni indocumentat de Cardona’, i adreço un prec molt especialment als cardonins de bona voluntat, perquè ens ajudin a completar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5429027 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com