Patiment

Un relat de: Victre
El Dídac s'ha trencat la clavícula dreta (fent el que ha de fer un nen de quatre anys), i ara, com si fos una penitència, haurà de portar el braç dret en cabestrell unes tres setmanes.

Li fa mal, perquè un os trencat fa mal, però no es queixa gaire.
I quan l'obervo sortint de l'escola tot cofoi amb la seva clavícula trencada, és com si em posés un mirall a un pam de la cara, i em veiés jo mateix en primer pla acompanyat pels meus mals.
I els meus patiments.

El dolor és físic, és inevitable.
Tot allò que el·laborem nosaltres a partir d'aquest dolor és patiment, i aquest és una creació pròpia de la ment, i per tant, fins a cert punt evitable.
És veritat que hi ha dolors (normalment no físics) que s'han de patir per a poder superar-los, però n'hi ha molts en que el patiment ens l'inventem per inèrcia.
Per inèrcia o per culpa d'una cultura que sempre s'ha sentit atreta pel concepte de patiment, com si el fet de patir donés un plus d'intensitat a qualsevol sentiment que l'acompanya.

El Dídac té dolor, però no pateix.
Els adults tot sovint patim i ni recordem quin dolor va ser l'origen d'aquest patiment.

Jo, per si de cas, estaré atent a totes les futures fractures de clavícula (espero que només metafòriques) que s'aniran fent els meus fills (fent el que han de fer els fills), i davant de qualsevol ombra de patiment innecesari, trauré l'arsenal de la raó, del sentit comú i de l'ara i aquí.
I si això em falla, l'humor pot amb tot.

I després, m'ho aplicaré a mi mateix.

Comentaris

  • Pensament[Ofensiu]
    RICK | 01-12-2016 | Valoració: 5

    Be es un pensament com consavol mortal puguem fer (Tot mol coti-dia)

  • Nil de Castell-Ruf | 22-11-2016 | Valoració: 10

    I tat ! que el dolor i la malaltia és una creació de la ment. Els ésser humans somatitzem els nostres conflictes espirituals amb tota mena de malalties que d'una manera o altra ens serveix com a vàlvula de conscienciació de que cal canviar d'actitud o paràmetre de veure les coses per assolir l'equilibri intern. Si fóssim conscients del tot aniríem més amb cura amb els nostres pensament. Però com som com som, masoquistes per naturalesa. Actuem de la manera que ens és fes fàcil: com ho he estat fent sempre.

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96122 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.