Passió pels llibres

Un relat de: Montse Farrés Ubach

Passió pels llibres.




Un llibre no és únicament un llibre, és també, entre altres moltes coses, els llocs on l'has llegit, el consol que et va donar en aquell moment concret, la companyia que et va fer, el divertiment...
Quan els reviso i fullejo, comprovo que molts d'aquells llocs i moments han caigut en l'oblit, però altres romanen en el meu cap amb una claredat poc corrent.
Cadascun em parla, recordo quan el vaig llegir, enregistrats en el meu cervell per una relació d'espai, de temps, de situació...no n'he oblidat mai cap. I si és així, m'atrau, fins que en trec l'entrellat del perquè.
Tots aquests continguts desats en un doll de llibres amuntegats, romanen a l'espera d'un ordre, molt temps somiat, centenars de vegades, en prestatgeries.
Soc el que he vist, però també el que he llegit, i quan.
Sense aquesta geografia de pàgines vinculades a records i èpoques, res de quan veig mirant enrere tindria sentit.
I només desitjo (cosa que només és això) que tots ells tinguin una vida pròpia, lluny de les meves mans i em sobrevisquin en altres, enriquint i potser consolant a qui prengui possessió d'ells en el futur, si no passés així i tots ells estiguessin condemnats al foc, a l’acció de l’aigua o de les rates o destruïts per qualsevol altre agent, no passaria res, perquè ningú em podrà prendre el que he llegit i, com que tota possessió obtinguda he assumit que és temporal, accepto que altres mans, potser com les meves, els fullegi en trobar-los en una parada de brocanters o llibreries de segona mà, i els aculli, com jo ho he fet, tants anys.





Montse Farrés Ubach

Comentaris

  • La que somia | 08-10-2013

    Tens tantíssima raó Montse, és al·lucinant com els llibres poden determinar o alterar la teva vida. M'ha agradat molt.

l´Autor

Foto de perfil de Montse Farrés Ubach

Montse Farrés Ubach

47 Relats

48 Comentaris

26090 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
Em vaig despertar un dia i vaig dir "Fins aquí!" i des d'aleshores que em vaig posar a escriure, i no he parat, era l'any 2010 i vaig aconseguir la proesa -de la que em sento molt orgullosa- de tirar endavant, i, sortir-me'n, de que es publiqués la biografia d'un amic (que se'n va anar, massa aviat) el llibre-coral "Jaume Juan Magriñà, cor de jazz" de la que vaig tenir-ne cura. Silva Editorial. a l'any 2012
Llavors, com que ja havia engegat, vaig llegir moltissim (ja acostumava a fer-ho) però ara -ben aconsellada per un gran amic escriptor-poeta- amb més interès, als poetes amb lletres grans de casa nostra i, fent un aiguabarreig de tots ells, vaig gosar provar d'escriure poesia, i en poc temps, ja en tenia un gruix considerable. Per contrastar altres opinions em vaig presentar a uns quants concursos, i he estat afortunada, conreant i recollint, una bona mota de guardons al llarg d'aquests dos anys, com també, veure inclosos, altres poemes meus, en diverses publicacions. Entre elles dues a ARC.
Silva Editorial ha apostat per mi i m'ha publicat un poemari "Converses amb ningú" i el vaig presentar el 27 de març d'aquest any 2014 a REUS, la ciutat on visc.
No puc més que agraïr el haver trobat en la poesia, allò que cercava, una eina indagadora de coneixement sobre mi mateixa, que em fa lliure i feliç.