PASSEJAR LA GUILLA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Aquest dissabte el meu home em va convidar a un dinar a un poble proper. Res estrany, el ambient era prou agradable i el menjar també. A mig dinar varen entrar una colla de joves. Devien ser uns trenta, tots portaven la mateixa samarreta blanca, amb la foto d´un nen que feia la primera comunió al davant. Reien i feien gresca, al cap de poc tots tenien una cervesa a la ma

Nosaltres que coneixíem un dels nois, ja que es amic dels nostres fills el varem cridar. Que es aquesta celebració ? va preguntar el meu home. . Dons es l’acomiadament de solter d’un amic. Res estrany. El que varem trobar estrany era la mena d’animal, que semblava mort i que portava un dels nois, en concret el mes baixet. Semblava un animal dissecat. I sí ho era així ho vaig poder constatar. Era una guineu dissecada.

Ja se el que han fet, vaig dir al meu home. Han “PASSEJAT LA GUILLA”. I que vols dir amb aixó?, va fer en Toneu.

Dons mira aquí en aquesta comarca i suposo que en moltes, fa molts i molts anys quan algú matava aquest animal, passejava el mateix pel poble i les masies i solien donar-li ous i també diners. Se suposava què havia fet un benefici a la comunitat i li tenien d’agrair que no es mengés conills o gallines.

Tu i les teves histories va botzinar el meu marit, ara pregunto al Albert.
Albert va cridar pots venir un moment !. I tant va dir el noiet.
Mira la meva dona diu que això que teniu es una guineu i que la heu passejat pel poble.
I tant, va dir el noi. Com abans ho hem fet amb broma, ja que no la teníem morta l´ hem agafat dissecada. Ens han donat ous i tot .... i es va posar a riure. No es poden deixar arnera les tradicions, encara que sigui en un dia com avui. Ara anem cap a Barcelona, suposo que allà ningú sabrà com vosaltres que vol dir oi ?

I rient varen marxar tots els nois, nosaltres varem acabar de dinar i si jo em pregunto que devia passar per Barcelona amb l´animaló dissecat ?

Comentaris

  • Molt bo[Ofensiu]
    Karin | 21-05-2016 | Valoració: 10

    No ho havia sentit mai això que narras. Es BBC bó saber-ho

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323810 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.