Partitocràcia

Un relat de: SANTANDREU3

Fa molta llàstima que de totes les barbaritats que va cometre la Dictadura d'en Franco a tota Espanya, aquesta justificació del seu sistema l'anem fent més certa cada dia.

La partitocràcia, en efecte, fa totes les maniobres al seu abast només per conservar i augmentar la seva quota de poder i les avantatges de tenir els diners a la vora.

Les paraules, sempre convincents, de cada polític de cada partit, se les emporta el vent i només queda la veritat de l'exercici continuat d'anar munyint de la vaca del tresor públic en benefici exclusiu dels que manen i dels seus amics.

Hi ha una diferencia important que no podem negligir . Ens prenen els calers però no hi ha guerra. I aquesta és una avantatge important .D'altres lliberats que hen aconseguit tampoc es pot dir que el poble n'hagui tret massa profit.

Cada Ajuntament té el seu reietó i quan, per exemple, es projecta una carretera o una via de tren, si un el vol en un pas elevat, l'altre vol que sigui soterrat.

Això de la Democracia ens ho mirem com la televisió: "A veure què fan", i no és això.

La Democracia és el govern del poble i el poble és qui ha de manar, mitjançant les el.leccions. I si és així, potser que comencem a espabilar-nos.

Les llistes tancades de cada candidat son la primera enganyifa del sistema i si no les fan obertes perquè poguem treure els que ja hem conegut com aprofitats, ens hem d'abstenir-nos de votar.

No cal tallar carreteres ni fer mulleders pels carrers. Si no votem, comencem a manar. El que fan no ens agrada i els obliguem a replantejar-se els seus plans.

Les consequències de les meves reflexions no sé quines serien, però en Franco ja és mort i segurament seria difícil que Europa aceptes un succedani.

És la meva opinió i prou, i accepto, amb vertader pesar, que una massa gran majoria provi de fer zàpping, a veure què fan a un altre canal.

SANANDREU3

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer