Parlant de formigues

Un relat de: Eva Fabrés

-Soldats, esteu preparats per la guerra?!- Un soroll molt fort em va despertar, estava en un llit fet de fulles seques molt grosses, jo era diminuta, o les fulles eren molt grosses? Però la pregunta no és aquesta, sinó, on estava i que era aquell lloc?
Estirada en aquell llit, dins d'una cambra diminuta on amb prou feines podia moure'm, contemplava un forat que portava al exterior de la cambra.
Al veure que hi havia al exterior, em vaig pessigar el braç, però no, no era un somni. Davant dels meus nassos, hi havia un munt de formigues, que eren de la meva altura, en línia recta per formar una espècie de guerra. Amagada rere una pedra, es clar, les pedres eren grosses llavors, escoltava la conversació que tenia la formiga cap, o això semblava ser, amb els seus "súbdits":
-Com anava dient ja està preparat l'atac contra les formigues vermelles del formiguer del costat.-
Una formiga va cridar, m'havia descobert. La cap, es va apropar a mi tot explicant amb un gran somriure:
-L'aspirina per fer diminuta als humans ha funcionat!, tu ets l'Eva no? Gràcies a tu hem après català, i ara ens ajudaràs a combatre les formigues vermelles per tenir més terreny, es clar.
Estava molt parada, però naturalment ja sabia més o menys de que anava la història: Al meu jardí, tinc dos formiguers, en un hi ha formigues vermelles i a l'altre formigues negres, es veritat que sempre hi ha baralles, però com s'ho farien les formigues negres per poder guanyar la batalla?
Em van portar a la reina on em vaig agenollar i li vaig jurar que guardaria el secret del combat que hi hauria. Una formiga em va portar fins a la sortida i em va donar una aspirina per tornar a ser gran, va dir que a canvi de tornar a ser gran, les hauria d'ajudar a la guerra, jo vaig dir que si, i al tornar a ser gran, contemplava un espectacle bastant divertit, ja que trepitjava a les formigues que em donava la gana, era com un circ al jardí. La guerra va acabar i no he vist passar més formigues pel patí.

Comentaris

  • formigueva[Ofensiu]
    umpah | 23-12-2010 | Valoració: 10

    MOLTES I MOLTES I MOLTÍSSIMES FELICITATS EL DIA DEL TEU CUMPLE !!
    QUE JA EN SÓN 13 !!!!

    I això de les formigues mot bé, la idea és molt bona tot i que ... mira que acabar esclafant-les d'aquesta manera ... encara que ... mira qui parla oi ??

    un petonàs molt fort nino !!