PARAULES PROHIBIDES..... opinables.

Un relat de: Joan G. Pons
PARAULES AMB...
UNA CERTA “CARGA” NEGATIVA
(reflexions opinables)

Hi ha paraules que tenen una força o significació especial. Amb certa càrrega negativa que refreden o justifiquen reaccions, que podrien ser positives.
Comentem citem algunes:
IMPOSSIBLE.- Això no ho puc fer. Abandono. Renuncio. Segur que hi ha alternatives, que podem fer-ho possible.
FRACÀS.- Resto enganxat a un resultat, sense valorar tot l’esforç realitzat. Un camí.... tornar a intentar-ho.
DESÀNIM.- Falla la continuïtat. Em comparo amb els altres i els seus encerts i baixa el termòmetre del meu estat d’ànim. Una ajuda dels altres belluga el termòmetre cap amunt.
PARÀLISI.- Descarregades les piles de la meva activitat. Cal sacsejar amb fe i força el ritme de les meves activitats. Si vull, puc.
NO ARRIVO.- Ajuda revisar el lloc o llocs (objectius) on vull arribar i si cal acostar-ho, a més d’acostar-me.
CONTAMINAT.- El quotidià enriqueix i a vegades contamina. Cal fer neteja quotidianament. Hi ha contaminacions de tota mena.
CONDICIONAT.- Les condicions són un ventall que limiten la llibertat. Reconèixer-les animen i donen força a superar-les.
TEMPERAMENT.- Cal saber conviure amb els altres i els seus temperaments. Conviure és viure amb..... Cal fer aprenentatge i descoberta.
SENTENCIAR.- No sóc jutge i hi ha moments que noto certa tendència a sentenciar-me. Vigilem ! Sols són actituds fetes espontàniament. No s’han d’instal•lar. Viure i viure amb molta llibertat, sense comparacions.
PÈRDUA.- Aquella amistat especial, ja no hi és. Perdut el seu afecte i suport. Què faig ? Costa trobar quelcom o persona que compensi aquesta pèrdua, Què faig ? Obrir portes i finestres de la meva casa interior i....
PROBLEMÀTIC.- Qualsevol situació planteja un anomenat “problema”. És la situació o sóc jo que afegeixo o barrejo els problemes..... Aprendre a descarregar problemes, tot descobrint l’alleugeriment del seu pes i incidència.
COVARDIA.- Sóc valent-a. Però davant de certs esdeveniments sóc covard. I no tinc confiança en que la meva valentia funcioni. Em costa connectar en aquests moments amb les meves capacitats. A cercar confiança !!!
PORS.- No vull però invento pors i no sé per què ? Comptabilitzo més pors imaginàries que pors reals. Per què ? He llegit que la por és un avís de seguretat. Però haig de reconèixer que les pors que m’invento em desestabilitzen i provoquen més intensitat de pors. Vull viure pors reals.
Un recull obert i opinable.
..............................................................................................................................

Comentaris

  • a Joep Maria[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 31-03-2015

    Agraeixo molt el teu comentari. Cal potenciar la comunicació en positiu. Una abraçada. Joan.