Osset de Peluix (13). Eric recorda l’incident amb la seva nora.

Un relat de: cuidador_d-ossets
L’Eric rasca la taula mentre pensa. La seva vida ha estat molt solitària. No ha volgut quedar-se mai amb cap colla fixa ni núvia fixa. En realitat, els tantejos amb les xiques han tingut mal resultat. L’Èric és escriptor aficionat d’història, i es considera un pensador independent. Vol aparentar ser un tio tranquil i que s’absté de follons i problemes. Però també és, en el fons, un home apassionat. Les seves passions sexuals, malgrat ell insisteixi en tapar-les i en actuar com si no existissin (o com si no tinguessin importància) són en ell poderoses.

Un cop va tenir un incident amb la Eva, amb l’esposa de son germà, o sigui la seva nora. Era quan ja feia temps que ella estava casada amb el Joan. Ell mira a la seva nora, quan estan a soles un moment (el Joan anava un moment a comprar una cosa), i li diu:

- Saps? Ets una dona meravellosa, i el Joan ha tingut sort per trobar-ne. Però sé que a mi cap noia em voldrà, perquè no valc la pena per a cap.

L’Eva li mira directament amb un gest sobtat i li diu:

- Ets un noi meravellós, i segur que en trobes un altre. Alguna t’esperarà. Amb lo guapo que ets! A vegades penso... En el fons, em caus tant bé... Jo...

A l’Eric li fa por la mirada de felicitat que veu en la seva cunyada, i fuig esperitat, malgrat l’Eva li demana que es calmi i que no marxi així. Surt disparat del pis, sense saber ni a on va, passa per davant del Joan (que ja es disposava a entrar en el pis) i passeja pels carrers sense saber què fer, disgustat.

Tres quarts d’hora més tard, l’Eric anuncia al Joan que deixa el pis que comparteix amb ell i amb visites esporàdiques de la nora, i que no vol que es vegin més.

- I ara! Però Eric! No em pots fer això! Paguem el lloguer a mitges, i és un bon pis! Pensava que un dels dos marxaria quan haguessim estalviat uns diners, o quan tu trobessis parella.

- Però tu has vist el que ha fet la teva dona?

El Joan suspira.

- M’ha explicat que t’ha dit que t’admira i que li has fugit corrents. No em diràs que se t’ha insinuat!

- No, però... m’ha fet molt de mal.

- Mira, Eric... No sóc el centre del món en la meva dona. I al capdavall, potser és millor així. Té dret a admirar a altres nois.

- No es tracta que l’acusi d’infidelitat. Es la mirada que li he vist.

- T’ha mirat així perquè no li agrada que estiguis tant enrabiat i tant pessimista. T’aprecia com un amic.

- Em fa el pilota perquè sóc el germà del seu marit. Per res més.

- No és veritat. T’ha fet por perquè li ho has vist que, a l’Eva, a la seva manera li agrades. Ets massa individualista. Tens por a la tendresa d’una noia. O bé et penses que l’Eva no pot tenir sentiments perquè és la noia d’un altre? No m’agrada això, Eric.

- Mira, Joan, ho hem parlat molts cops. Els encants que jo tinc estan per l’escriptura i coses solitàries, no per les dones.

- No. T’equivoques. Tens encant per les dones, i avui la meva dona t’ho ha admès. El vertader problema és que, com badis, el pessimisme se t’empassarà tranquilament la teva alegria, i aleshores serà pitjor.

- On és, ara, l’Eva?

- Ha marxat aviam si et trobava. Li he promès que, si torna, et disculparàs i li faràs un petó a la galta.

- Per favor Joan! El perdó, suposo que li ho dec. Però el petó no, eh?

Però el seu germà, amb hàbils insinuacions i suaus paraules, convenç a l’Eric de fer un perdó afectuós. Justament aleshores, entra l’Eva amb la clau de casa.

- No, Joan, ni rastre de l’Eric! No sé on... Eric! M’alegro de veure’t!

- Mira, Eva... jo... m’he passat amb...

- Eric, no em facis això, home. Queda’t amb nosaltres. Aquesta és la teva casa. Només volia ser amable. Però escolta’m una cosa, Eric. Em sentiria avergonyida de qualsevol cosa menys d’aquesta: t’admiro, ets guapo i inteligent, i no tens res incompatible amb les dones, estic segur que alguna atravessarà les teves defenses, i fins tu li donaràs la benvinguda. Dóna una oportunitat a la vida.

Eric suspira i abaixa les espatlles, com responent: “Tot el que tu vulguis”.

- Ah, i sisplau, fes-me el favor de no mencionar-me com una mercaderia ni del Joan ni de ningú! Eric, el que passa és que mai has experimentat l’amor d’una noia, i segur que alguna t’espera a la cantonada. Quan t’estimin de debò, sentiràs menys l’amor com un mite. O potser és que no tens aclarides les idees, i penses que l’única forma de retenir a una dona és per la força. I com que tu no ets fort, ninguna et voldrà. Per favor, Eric, això és que no t’estimes i creus que com no tens carisma i que no ets fort, ninguna t’ha de voler. Fes-me el favor, Eric, mira al futur i ja veuràs com la cosa t’anirà millor.

L’Eva s’assenyala la galta.

- Sisplau, si creus una mica en el que jo he dit, dóna’m un petó.

L’Eric suspira, però besa molt breument la galta de l’Eva.

Es va aclarir tot, i va tornar a la normalitat, o almenys a la relativa normalitat de sempre.



--------------------------------------------------------------------------------------------------

Pots visitar el perillós món de Katar... si hi sobrevius!!! http://ca.lletra-perenne.wikia.com/wiki/Katar

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de cuidador_d-ossets

cuidador_d-ossets

70 Relats

40 Comentaris

21681 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
http://ciutat-perenne.com/m/3qa

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!