Nuvolades d'agost

Un relat de: nadàlia

-Bon dia, digué la Maria.
-Bon dia Maria, digué la Mercè.
-Bon dia Maria, bon dia Mercè, digué en Carles.
-Bon dia Maria, bon dia Mercè, bon dia Carles, digué en Martí.
-Bon dia a tothom digué l'Anna, la germana petita de quatre anys.
-Uf, em pensava que ningú no trencaria els "bondies", feu la Maria amb cara de sorpresa i admiració cap a l'Anna.
-Sí , la més menuda, la més sintètica i intel.ligent. Anem a esmorzar o bé voleu anar a esmorzar, però, fora de casa, feu la mare Mercè.
-Poder podríem anar al "Splahs" del carrer Guimerà, és un local nou, bé una hamburgueseria que ha obert la mare i el pare d'una companya de l'escola, molt amiga meva que es diu Andrea, així la podré veure i jugar amb ella, fa dies que no ens veiem, ara amb les vacances d'estiu tot es fa més llarg i pesat, sobretot aquests dies xardorosos i xafogosos que t'emmandreixes com un gat que s'estira i s'arronsa sobre el sofà del menjador. De fet, heu vist la meva "mimi"? on s'ha ficat aquesta gateta presumida, digué finalment l'Anna.
Tots es posaren a aplaudir, la mare Mercè, el pare Carles, el germà Martí i la germana Maria. Era un prodigi aquella nena, la filleta i la germaneta petita s'expressava amb la fluidesa d'una gran comunicadora.
-Molt bé , Anna, veig que fas molts progressos a l'escola amb la nova mestra de llenguatge emocional, gestual, no verbal , verbal, espiritual, sincrètic, homogeni, heterogeni i no sé què més, digué el pare Carles emocionat tot agafant i alçant enlaire la seva preciosa filleta, ets una nineta i t'expliques molt bé, tots estem molt contents, ara me'n recordo que l'any passat et negaves a parlar i t'estaves tot el dia mirant els núvols per la finestra.
-Sí , pare, encara ho faig ara quan tinc temps, després d'anar a l'escola, a música, a la piscina, al gimnàs a fer rítmica, a anglès i xinès, mandarí és clar, a dança i a futbol amb l'equip de nenes i nens del millor club del món, el del nostre barri...ai! enyoro els núvols, n'hi ha un que sembla un capità de fragata, amb la seva pipa i la gorra ben posada, agafant el timó mentre canta una cançó marinera i avança lentament pel mar blau cel. N'hi ha un altre que sembla una bruixa, amb escombra i tot. Té un nas que sembla un ganxo, gros, prominent i unes celles espesses plenes de pèls blancs i negres, afuats com agulles, ui! quina por! també té una dent, només una, però és d'or i els del vaixell pirata la volen agafar, segrestar, però mai no ho aconsegueixen perquè ella va més
lleugera viatjant pel cel...quin riure veure la cara del capità pirata empipat, treient foc pels queixals i cremant-se gairebé la barba llarga, la més llarga i bruta del món...fa uns dies vaig veure un croissant viatjant qui sap on. Feia pena sense nens i nenes que se'l volguessin menjar i sucar amb la llet, o amb la xocolata desfeta, mmmm, boníssim, era gros i formós, però estava sol, més sol que un mussol, em va fer pena i vaig demanar al vent que d'una bufada el portés allà on volgués anar; potser es volia banyar en una platja deserta, o anar a veure els seus parents i amics de l'altra banda del món; van tan de bòlit els núvols quan bufa tramuntana. Sí, ara a l'estiu, amb les vacances tinc més temps, pare, per mirar-me els
núvols, aprofito tota l'estona que em queda després de dinar quan vosaltres feu la migdiada, o bé al matí quan us lleveu tard, bé vull dir els germans i germanes que no van a l'institut, vosaltres els pares treballeu molt per poder pagar-ho tot, sí ja ho sé, la hipoteca, els dos cotxes, la casa, les motos dels germanasos...i el menjar de cada dia i els llibres...un munt de coses que necessitem per viure, ah! i els extraescolars que fem entre tots, perquè què faria, pobreta de mi, mirant tot el sant dia els núvols. Sort que no fan pagar per mirar-los, no, són gratuïts, i et poden explicar moltes històries, i després les pots escriure, com si fos un conte o una poesia o tal vegada una novel.la d'intriga o de por, o potser de riure, és molt emocionant mirar al cel i veure aquests trossos de cotó fluix navegant al seu aire i transformant-se en mil i un personatges, ho haurieu de provar...
-Asseguda al sofà la mare se la mirava amb uns ulls grossos com taronges, no sabia si riure o si plorar. Tots estaven emocionats i asseguts. En Martí mirava la finestra i un trosset de cel blau , sense núvols, es deixava veure, entre els quadres del menjador, un Vayreda i un Casas. En Martí pensava que no li agradava la pintura, preferia descobrir quadres en els paisatges oberts i de diverses tonalitats i colors.
L'Anna havia anat a la cuina i seia, callada, al davant de la taula on esmorzaven els dies de festa, els diumenges al matí,
sabia que la mare havia fet xocolata desfeta i que els seus germans havien anat a comprar xurros i croissants, i, a casa, a la cuina, a l'armari del costat de l'armari dels gots i els plats,hi havia galetes daneses, molt bones, sempre les portava l'oncle Tom quan venia de viatge. "Les millors galetes del món deia ell, bé salvant les de Camprodon..."i tots reien, i reien i veien passar els dies, les setmanes, el mesos i els anys,, fins que l'oncle Tom tornava a portar galetes. L'oncle era molt savi i per això, ara, no anava a escola, tenia un pilot d'anys i sempre deia que la vida era una aventura i que ell n'havia passat moltes i sempre les havia pogut contar. Li agradava explicar històries dels seus viatges, les seves històries s'assemblaven a les que expliquen els núvols, però amb so, amb la veuassa de l'Oncle Tom.
-Avui esmorzarem fora, digué alçant-se com un llamp en Carles, mentre es mirava fixament tota la família, fa dies que no esmorzem al jardí, així podrem esmorzar i mirar els núvols com passen i ens expliquen històries!!!
Tots, però , tots, s'alçaren i aplaudiren, i tot eren "visques" i riallades i s'abraçaren al bell mig del menjador, mentre la noia del quadre d'en Casas somreia i picava l'ullet. A voltes és tan senzill un mossec de felicitat.

Comentaris

  • Informatiu[Ofensiu]


    Com a participant de l’última edició del Concurs ARC de Contes Infantils, ens plau comunicar-te que hi ha en marxa un nou certamen literari, endegat des de l’Associació de Relataires en Català, amb aquest mateix gènere: conte infantil.

    Pots llegir les bases de la convocatòria del “Concurs ARC de Contes Infantils 2011. Criatures fantàstiques” en aquest ENLLAÇ.

    Anima’t a escriure un conte! Deixa volar la imaginació! Participa-hi!

    Esperem el teu relat. Gràcies,

    ARC


  • Hola de nou[Ofensiu]


    Hola:

    De nou ens posem en contacte amb tu mitjançant aquest espai dins de RC ja que, en no haver-nos enviat el correu electrònic que t'esmentàvem, no disposem d'altra forma de contacte.

    Et recordem que el següent pas per participar en el Concurs ARC de Contes Infantils 2010 és enviar un correu a l'associació (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    - enllaç directe cap a l'espai de RC on tens penjat el conte
    - nom i cognoms reals per comprovar la condició d'associat/ada (en cas de ser menor d'edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l'Associació)

    També aprofitem per comentar-te que el punt 5 de les bases de la present convocatòria delimitava l'extensió del treball entre 3.000 (mínim) i 4.500 (màxim) caràcters sense espais, i el teu conte sobrepassa aquests límits establerts. Per tant, no pot entrar a la fase de selecció.

    Esperem rebre en breu notícies teves. Gràcies a l'avançada,


    ARC

  • Recordatori[Ofensiu]


    Gràcies per participar!

    Recorda que el següent pas, un cop escrit i penjat el conte, és enviar un correu a l'Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    -enllaç directe cap a l'espai de RC on tens penjat el conte
    -nom i cognoms reals (en cas de ser menor d'edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l'Associació)

    Un cop enviat el correu rebràs un acusament de recepció i, després de verificar que el teu original compleix totes i cadascuna de les bases del concurs (extensió, pertinença a l'associació...) passaràs a la fase de selecció.

    Gràcies de nou. Cordialment,

    ARC

l´Autor

nadàlia

46 Relats

86 Comentaris

45364 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Persona a qui entre d'altres coses, li agrada escriure, tinc publicada una novel.la eròtica "L'emprovador de senyores" del 2003, de l'editorial Abadia...fa temps que assajo poemes i relats i em deixo anar amb la imaginació i les vivències com a fogar de nous temes.
Escriure, escriure , per foragitar esculls i viure el moment present.
Tinc , també, tres flors a casa, que perfumen l'estela del camí.
Una forta abraçada i moltes lectures, que n'hi ha per donar i per vendre!
La vida? neix també al secà i entre les pedres,la vida empeny la vida, fem-ho senzill!