NOTES AVALL!

Un relat de: aurora marco arbonés

Sí senyor! Sí senyor! Estic absolutament d'acord amb aquest intel·ligent i erudit lector/comentarista anomenat RISTO2 (llàstima que no en coneguem cap escrit, perquè deu d'ésser una llumenera) en que els relats de la, fins fa poc, segona autora més valorada de RC no mereixien estar en el lloc que ocupaven.. Però, per l'amor de Déu! Si aquesta senyora, tan fina ella, asseguda en un sofà blanc, és un frau! Sí home sí, el que passa és que mira, val més caure en gràcia que ser graciós i ella tenia un club de fans que li ballaven l'aigua. I això és indignant! Tots li posaven un deu. Aquesta manipulació té un nom molt lleig: "amiguisme", "enxufisme", arribisme, intrusisme i tots els "ismes" haguts i per haver. (Bé, no és un sol nom sinó varis, però tant se val) Si té una cara que se la xafa! Escriu quatre ximpleries i ja la tenim al rànquing dels 40 principals. És de vergonya, home! I a més a més, aquesta dona repapieja. On s'ha vist parlar amb rentadores, posar noms a les bàscules, jugar amb fruits secs, enviar els relataires a fer viatges exòtics (massa sofisticats pel meu gust i per això li poso un 6) i intentar volar a l'infinit sense ales! I mira que fer servir els llibres per a aguantar les persianes! La veritat és que li falta un bull.
I a més a més, no sap escriure gens ni mica! Sense anar més lluny, quan menys t'ho penses et cola una falta d'hortografia com una catedral. No, home no, hem d'anar tots a una i cridar ben fort: NOTES AVALL! i enviar a la senyora del sofà al número 2.345 que és exactament el que li correspon. Que es deixi de tantes ínfules d'escriptora i que es dediqui a tenir cura dels néts (si es que en té, que em sembla que no, però en tot cas que se'n busqui). I proposo un homenatge per aquells lectors abnegats que han de suportar els escrits de gent incompetent i encara tenen la caritat cristiana de fer-los baixar dels núvols i posar-los en el seu lloc, és a dir, a la cua. Que Déu els beneeixi i que visquin molts anys en pro de la cultura i la bona literatura. Amén.

Comentaris

  • Nena, quina sort....[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 12-12-2008 | Valoració: 10

    que tenim que ens facin tantes visites, fins i tot els forasters (o no tant?) que volen impartit justícia a cops de sable. En fí, nosaltres a lo nostre, a escriure i a passar-ho bé, i que vagin cantant...!
    Molt bona la teva aportació, i sobre tot engrescadora la teva vitalitat i aquesta ironia que es va desprenent.
    Una abraçada, Aurora

  • No et xafis la cara! Tu seu i escriu... que nosaltres en gaudim![Ofensiu]
    Unaquimera | 02-12-2008 | Valoració: 10

    Quina estona més divertida m' estàs fent passar, Aurora!
    He començat a teclejar però encara ric mentre ho faig! Ja havia descobert el teu sentit de l'humor, és clar, però el to que li has donat a aquesta exposició l'he trobat encertadíssim.

    En dies com avui, quan estic cansada i espessa, quan he acumulat hores carregades de tensió al cap, al cor i a l'esquena, i sé que encara m'esperen un grapat més, seure per fi uns minuts i regalar-me un text com aquest teu és una benedicció!
    "Que Déu et beneeixi i que visquis molts anys en pro del bon humor i la bona literatura. Amén."

    Mira, de moment et poso un deu i després escriure als de RC a veure si hi ha alguna manera d'adjudicar-te un dotze... entre tant, cridem ben fort:
    Visca la gent que li falta un bull!
    Si fóssim cuites del tot, que faríem per aquí, oi?

    T'envio una abraçada plena a vessar de somriures,
    Unaquimera

  • eliselis2, gràcies pel teu suggeriment. [Ofensiu]

    Llegiré els autors que has anomenat. És tan difícil llegir tothom en aquesta gran família de RC! Tenimuna certa tendència a comunicar-nos amb un nombre reduït de gent (al menys a mi em passa) i sempre penso que els que estan millor valorats serà per alguna raó. Potser és que saben (sabem) vendre millor el producte. Però és d'agraïr que algú ens indiqui qui són bons escriptors, tot i que, això, com molt bé saps, és molt subjectiu. Molts petons i gràcies

  • molt bona[Ofensiu]
    ANEROL | 25-11-2008 | Valoració: 10

    escrius molt bé, ets ràpida i llesta. he deixat una petita opinió al fòrum i després m'he trobat amb el teu escrit. Enhorabona amb aquesta facilitat, llibertat, gràcia i agudesa que tens per riure't de la situació i de tu mateix

  • Al risto original no el trago...[Ofensiu]
    Daniel N. | 25-11-2008

    no parlem ja de segones parts cutrilles. Però no ens enganyem, al món empresarial hi ha més ristos que no pas la gent es pensa, i en la meva humil opinó són gilipolles, i prou. I allò que no ofèn qui vol sinó qui pot m'importa un rave. A mi m'ofèn i em cau malament i ja se'n pot anar a la merda (l'original, de la còpia cutrilla millor no dir un mot)

  • molt re bé[Ofensiu]
    ESTEL | 25-11-2008 | Valoració: 10

    amb aquest to d´ humor. Digues que sí, m´ha encantat aquest to irònic, però fi i gens agressiu.
    Jo penso què, o s´ha d´ignorar o utilitzar aquestes coses per riure´t d´elles.
    Enhorabona per la teva elegància i saber escriure

    una abraçada








  • Doncs davallem[Ofensiu]
    franz appa | 24-11-2008

    Fa un temps, un poeta de RC que és entre els meus preferits va fer un poema deliciós dedicat a un comentarista que, després d'una sèrie d'elogis, el puntuava molt baix, el suspenia, vaja. El poema de resposta ja valia la pena, de l'errada o de la deliberada bretolada, no sé.
    Aquest text teu, tan diveridament satíric, ja em paga la pena també de les curioses destralades d'alguns visitants que no sé si volen fer bretolades o oposicions a jutge -ara que està tan revoltada la professió-.
    En fi, una abraçada i fins a la propera,

    franz

  • (sniff, sniff, sniff, sniff)[Ofensiu]

    Gràcies, estimats amics, pel vostre recolzament i consol. Amb lo bé que estava jo sota les càlides i amoroses ales de l'unaquimera. Tan segura, tan protegida(sniff; sniff). Fins que un àngel amb flamígera espasa em va expulsar del paradís pels meus pecats literaris, per la meva incompetència, per la meva anèmia semàntica. (sniff, sniff). Però no patiu, suportaré els avatars de la vida amb estoïcisme i amb resignació cristiana. Ja sé que no tornaré mai més a fruir de la delitosa estada en un lloc tan edènic però el que és de justícia és de justícia. Havia pecat i no mereixia estar a l'Olimp amb els déus.
    000000000

    Jo, jo, jo! M'ho estic passant pipa. Voleu que us digui una cosa? Allò del paradís era un rotllo noi, sempre t'havies de comportar bé i hi havia poca marxeta per a mi, que m'agrada el marro a tothora. Sempre vigilant el que deies per por de posar la pota i deixar de ser mereixedora d'un lloc al rànquing dels famosos. Uff, quina gaita!
    A més a més, (no us ho creureu perquè no em coneixeu prou) tenia unes ganes boges, des de fa temps, d'escriure un article per a riure'm de mi mateixa i no trobava el tema adient. Fins que, oh, miracle! l'espasa justiciera d'en risto2 me n'ha fornit l'ocasió. No saps pas el favor que m'has fet, xaval! Concedeix-me una gràcia, bufó, escriu alguna coseta perquè et pugui posar un 10 com una catedral en agraïment pels teus afanys tan nobles i didàctics, tan altruistes i generosos. GOD BLESS YOU.

  • entortilligat! m'has fet parar boja!!![Ofensiu]
    M.Salles | 24-11-2008

    I jo mirant els comentaris del relat i dient-me com pot ser que digui 6 comentaris i tan sols en vegi 2? quina mena de problema té RC que tan sols mostra 2 comentaris??I vinga clicar i clicar sense parar! I vinga a donar voltes sense veure res, desorientada i perduda!!

    I és que ja està vist que sóc curteta i sense criteri, perquè fins que no m'he adonat que havia d'anar "AVALL", avall, per poder veure el final de la "nota" - altrament dit comentari- no m'he adonat que, de fet els comentaris eren allà tots ben bonics, esperant a ser llegits!

    Un petó, ben bufó.

  • No anem bé...[Ofensiu]
    josep casanovas olmos | 24-11-2008 | Valoració: 10


    El teu text denota un sabor agredolç i desborda sarcasme. Les puntuacions que R.C. va incloure en el seu sistema, són una formula constant de mantenir al lloro als seus prolífers escriptors que induïts per l'ambició, només escriuen per a aconseguir el preuat 10. Per culpa de la nota ens veiem precipitats a superar constantment la nostra capacitat creativa i acabem exhausts i completament buits d'idees. Quan ja no tenim tema, llavors recorrem a criticar al sistema i als que tenen masses 10.
    Estàs castigada! El teu contingent està complet. Has superat la paciència d'alguns i no obstant això segueixes insistint. No esperis mai que una editorial es fixi en tu, podries perillar en l'intent. I no se't ocorri tornar a escriure cap relat; podries augmentar la rivalitat d'alguns que com tu, intenten destacar en aquesta prestigiosa pàgina que mantenim amb l'orgull dels nostres textos. Per tan, et vaig a puntuar amb un 10, però que sigui l'ultima vegada.

  • Punyetereta la noia![Ofensiu]
    entortilligat | 24-11-2008 | Valoració: 10

    M'explicaré!
    Doncs resulta que jo no et poso els "10s" perquè vegi que t'ho mereixes, sinó per la senzilla raó de que al meu ordinador no hi ha cap mes numero que el "10". Aleshores , com que escrius tan malament, pensava no posar-te mai RES, però un té una educació i no em queda mes nassos que posar-t-el.
    Ara que, et farè cas NOTES AVALL



























































































































    "10". Apali, no hi ha manera de posar-te una nota mes baixa, com et mereixes, però em penso regalar un ordinador nou, per Nadal i, no tindràs son!
    Ai no, que aquest any hi ha crisi i sols em toca ratolí nou...

    No m'acuerdo si te visto...que rima amb risto

  • (sniff, sniff). Gràcies ,estimats amics.[Ofensiu]

    (Sniff; sniff). Gràcies, estimats amics, pel vostre recolzament i consol. Amb lo bé que estava jo sota les càlides i amoroses ales de l'unaquimera. Tan segura, tan protegida(sniff; sniff). Fins que un àngel amb flamígera espasa em va expulsar del paradís pels meus pecats literaris, per la meva incompetència, per la meva anèmia semàntica. (sniff, sniff). Però no patiu, suportaré els avatars de la vida amb estoïcisme i amb resignació cristiana. Ja sé que no tornaré mai més a fruir de la delitosa estada en un lloc tan edènic però el que és de justícia és de justícia. Havia pecat i no mereixia estar a l'Olimp amb els déus.

    ooOOOoo

    Jo, jo, jo! M'ho estic passant pipa. Voleu que us digui una cosa? Allò del paradís era un rotllo noi, sempre t'havies de comportar bé i hi havia poca marxeta per a mi, que m'agrada el marro a tothora. Sempre vigilant el que deies per por de posar la pota i deixar de ser mereixedora d'un lloc al rànquing dels famosos. Uff, quina gaita!
    A més a més, (no us ho creureu perquè no em coneixeu prou) tenia unes ganes boges, des de fa temps, d'escriure un article per a riure'm de mi mateixa i no trobava el tema adient. Fins que, oh, miracle! l'espasa justiciera d'en risto2 me n'ha fornit l'ocasió. No saps pas el favor que m'has fet, xaval! Concedeix-me una gràcia, bufó, escriu alguna coseta perquè et pugui posar un 10 com una catedral en agraïment pels teus afanys tan nobles i didàctics, tan altruistes i generosos. GOD BLESS YOU.

  • Ai ho sento![Ofensiu]
    M.Salles | 23-11-2008

    Estava connectada amb l'usuari de la meva filla.
    El comentari anterior és meu, ella (encara) no s'ha fet del teu club de fans. Tot arribarà.

    Una besada, que rima amb abraçada.

  • Notes avall!!![Ofensiu]
    Ari Dekort | 23-11-2008 | Valoració: 10

    I és que, Aurora, encara ric ara!
    Però no et faig cas i et poso un 10 ...
    Ai, és que jo, ho sento, sóc d'aquest club de fans tan poc estricte i pla en les seves valoracions, aquest grup amb tan poc criteri, que et fa pujar a les llistes d'autors més valorats...

    Sort en tenim d'aquesta colleta de lectors erudits i políticament (i catòlicament) correctes... que et permeten escriure relats com aquest!

    Un petó, que rima amb caparró.

  • Ho sento, ho sento![Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 23-11-2008 | Valoració: 10

    Sí, de veritat, ho sento. Crec que discrepo, per primera vegada amb tu... risto2 no és un lector/comentador... és una lectora/justiciera, que col·loca a tothom en el seu lloc.
    Per tant, jo, et poso un 10 -tal com és tradicional amb mi- i ja et posaràn la nota que "et mereixes". No pateixis pas.
    Ah!a més a més ara a risto2 li ha sortit un grupet de col·laboradors que dóna molta guerra. [Tan bonica que és la pau!]
    Afectuosament
    - Joan -

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de aurora marco arbonés

aurora marco arbonés

215 Relats

1941 Comentaris

250820 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Diuen que tinc sentit de l'humor. No cal que m'ho diguin, ho sé. I no és pas una qüestió de genètica, ans al contrari, ja de bon principi vaig mamar l'unamunià sentiment tràgic de la vida. Però vaig desenvolupar el sentit de l'humor com a mecanisme de defensa. És el meu as guardat dins de la màniga. He passat la major part de la meva vida en les aules bregant amb adolescents, i no he pogut practicar massa aquesta qualitat, tot i que n'he practicat d'altres, tant o més importants.
Un mal dia vaig caure a l'infern i m'hi vaig passar una temporadeta però no em va agradar gens ni mica i no penso tornar-hi ni de visita.
Les meves millors amigues són les paraules, elles i jo ens ho passem força bé, riem, deixem caure unes llagrimetes si cal i ens sentim agermanades per un interès comú: explicar històries, en prosa o en vers.