Nodrir d'amor

Un relat de: rnbonet

T'ho recorde. Fou una nit qualsevol, ben començada la tardor. Plovia a cànters. O a bots i barrals, com diries tu amb altra frase feta de distinta i pròxima geografia. I hi havia pleniluni, l'astre reflectint-se a l'aigua del llac, talment la imatge de qualsevol postal turística. L'espill nocturn dels enamorats, almenys el teu. La nostra lluna.
Ara, et diria que el meu amor va ser primerament com les neus del desgel que es fonen després dels encetats esguards del sol; i et diria que més avant va esdevenir com les avingudes de les rieres i rius ben teus, secs molt sovint i de vegades tumultuosos, espaordidors. Perquè assumpte de bojos és amor i passió com aquesta, que no em deixa dormir les nits, que m'alimenta el cos i m'alleugera l'esperit. I et deia que em caldrien més amors com el teu, a doll; més rierols de neu feta aigua, més inundacions de passió; més donar-te sense subterfugis, més lleialtat, més coincidència i més freqüència en els encontres, més… Més de tot, amor, un temps i un altre, per fer-me volar la imaginació i el cos cap indrets inexplorats. T'ho jure, m'alliberes de sentir-me menyspreat, com fa molta gent tantes vegades.
T'assegure, i puc llençar-ho als quatre vents, tan cert i potent com els trons i els llamps de l'oratge que ens aclapara i que m'empresona, que és passió i desig de tu el que m'amoïna i m'atabala. Em transfigura el teu deler, i acudeix a tu, de nit, perquè no m'acuses de dormilega, com fas tantes vegades: I m'esperes a tall de llit per alimentar-me un xic de l'amor que et tinc. I hi arribe, balconada oberta, ullals prestos, sense por a mullar-me en aquesta altra nit amarga de tempesta, esperonat per la figura encesa que delite. I així és com aquest esdeveniment amorós el cantaran futurs poetes en tota mena de gloses, càntics, lloances i benaurança. Zero positiu. Universal. M'encanta aquesta sang! Una destra mossegada a la jugular; només una altra. No sentiràs dolor. La darrera. Etern serà, t'ho promet, el nostre amor!



Comentaris

  • Ple d'emocions[Ofensiu]
    Unaquimera | 24-10-2007

    Passió, desig, amor, crueltat, instint, ànsia... Trobo un munt d'emocions ben expressades en aquest relat teu, que he llegit devorant les línies: les podies haver separat una miqueta més, que per poc m'ofego!

    Com de costum, la teva prosa de ritme trepidant és plena de recursos literaris ben aprofitats i de mots ben destriats.
    Sempre és un plaer llegir-te!

    Espero que els bolets s'estiguin comportant com cal... vagi bé!

    T'envio una abraçada rebolicada,
    Unaquimera

  • Una destra mossegada[Ofensiu]
    Anagnost | 23-10-2007 | Valoració: 10

    A la jugular directament. Molt d'amor, sí, però molt d'amor a la sang que emportarà l'estimada cap a un amor etern, fins després de la mort. Aquest em sembla un amor profundament egoista, interessat. Sang és el que vol aquest personatge sinistre. Sang.
    El relat, molt bo, manté la tensió del lector fins al final, quan la gran declaració desemboca no en un bes sinó... en una destra mossegada.

  • Quina passió[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 17-10-2007

    que demostra el teu protagonista. Tota una declaració d'amor etern!

    Com m'agraden els vampirs, tant lascius i atractius!

  • hola, estimat[Ofensiu]
    teresa serramià i samsó | 14-10-2007 | Valoració: 10

    és un relat trepidant, i com sempre fent mostra de la teva gran capacitat i riquesa lingüística.

    Molt bo el final que ens agafa de sorpresa i dóna un cop vibrant que ens deixa bocabadats i fets un nyap.

    ets com un salt d'aigua d'aquells tan preciosos que et fan para a mig camí i t'atrapen clavat a terra, extasiat. Molt bé!!

    gràcies pels teus comentaris sempre tan generosos. Salut i rebolica!(m'encanta aquesta expressió...) Una abraçada i clava'm els uials a la jugular, és broma. Vull dir, literàriament.

  • gypsy | 13-10-2007 | Valoració: 10

    Ramon, no te m'enfadis: ets un excel·lent prosista, però tens cor i sensibilitat de poeta.
    Això és una meravella!

    chapeau!

    gypsy

  • perunforat | 09-10-2007 | Valoració: 10

    Quina passió company, quin sense alè que sembla que no s'aturi. Ni els punts, ni les comes han sigut capaces de parar el desig del sentiment que es fon des d'el principi. Quina manera d'escriure tan...m'has deixat sense paraules amb aquest relat, i no vull allargar el comentari per si em quedo curta o no està a l'alçada de text.
    Encantada!
    Arreveure!
    Perunforat

  • M'encanta com comences el relat...[Ofensiu]
    Carme Cabús | 04-10-2007

    ...penso que és de debò la ploma d'un mestre, com et considero jo. Després potser perd una mica el pols i, finalment, em sobta moltíssim, perquè no havia previst en absolut, ja que no m'has deixat cap pista, que pugui tractar-se d'un amor vampíric.
    M'encanta com tu sempre ets carn, directa, bellissíma, sense cap misticisme que distorsioni la realitat. I com la carn té forma concreta, i volum i constitució interna i pol d'atracció.

    Una abraçadassa, Ramon. i SALUT I REBOLICA O, EN EL SEU DEFECTE, REVOLUCIÓ. Hahahaha!

  • Me l'havia saltat[Ofensiu]
    T. Cargol | 03-10-2007

    A mi les coses de Dràcula no m'acavaven de fer el pes, però aquí el personatge està canviat humanitzat, l'inclous en la primera persona.
    Jo diria que t'ha sortit un repte redó en la forma i que sembla expressar conceptes personals. O sigui, que coincideixio amb el que diu Brumari: no se't nota el pas del temps, si no és, si de cas, per aguditzar aquestes virtuts juvenils.

  • Ei, Ramon[Ofensiu]
    brumari | 27-09-2007

    El to de les teves paraules fa palès que la passió no es deixa apaivagar pel pas del temps, ans al contrari, quan passem dels divuit (com és el nostre cas) som capaços de sentir les mateixes emocions dels joves, però enriquides amb el bon paladar d'un llarg aprenentatge.

    Si a tot això s'hi afegeix el do de saber-ho expressar, el resultat pot ser un relat esplèndid, com el teu.

    Una abraçada,

    Joan

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357188 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!