No t'oblido

Un relat de: ITACA

La meva mirada és troba estesa al terra, la seva innocencia és protagonista a la seva cara, pensa, camina, parla escriu i riu com qualsevol altre al que mai li han inculcat una educació o no l'han interesat sobre el que serà del seu fútur.
Imatge rebel, somris trapella, una vida que no mereix, cor de nen ferit pregant una ajuda.
Ulls d'amiga són els que descriuen ara mateix aquesta persona, aquesta persona es diu Ruben i és un altre adolescent al que a casa es despreocupen d'ell, la seva família és el carrer.
Al veuret per primera vegada em vas donar fastic, el teu comportament amb el professorat, amb tot els demés si més no, era propi segons el meu criteri de ser un desgraciat de la vida. No sé quan, on ni el perquè vas entrar a la meva vida, amb tu vaig aprendre a riure, més bé a riure de valent hi ha saborejar una tendresa que mai pensava que coneixeria. Tot era divertit i ho segueix sent, però darrere d'aquesta imatge que tots tenen de tu, està aquell noi de 14 anys anomenat Ruben, mal estudiant si …el que només és estimat quant estàs afrontat amb algú, però aquí esta ell el que et treurà les castanyes del foc, que trist es tot, la gent es veritablement dolenta, ells no poden veure el que els meus ulls d'amiga recorden ara que no se on estás.
Els pares em deien que era molt bon noi, però el descontrol i l'ajuntar-se amb bandes perilloses el faria perdre tota esperança, això ho veiem els que t'estimem i no t'oblidem, crec que només soc jo. Ell em va explicar que l'expulsarien de l'institut, i que potser aniria a un internat, deu meu quina paraula, desde fa dues setmanes no se res de tu, i mentre tots et recorden per ser el gamberro i per ser el que la liava, jo recordare tots els dies que escoltavem a casa meva Extremoduro rient entre mil bromes, els matins on tu m'explicaves les teves baralles amb els pares o nois del carrer, les tardes on jo et vaig veure rascades massa profundes per ser nombrades rascades, mai vaig saber la veritat i el significat del cert d'elles, ara ja mes o menys imagino la crua realitat d'elles i només pensar-ho moro per dins, perquè tu sempre m'ho negaves.
Ara mateix em miro el braçalet que em vas regalar pel meu aniversari, un braçalet de plata amb el meu nom xapat, lo que la gent sol anomenar ‘' No me olvides'', analitzo la situació i em dono conta de que ara no hi ets, i fa molt de temps que no et veig. Estic orgullosa de saber que jo, vaig poder descobrir aquella personeta amb aquell cor tendre i dolç, orgullosa d'haver trobat aquest amic inesperat.
Passaran els dies i potser no tornes mai, estarás a un internat o en alguna colla perillosa amb la que mai m'agradaria veuret, però ara que no hi ets, em fa mal no haver-me pogut acomiadar de tu, només et puc dir que sempre estaran amb mi els dies de cançons d'Extremoduro, els somriures que només m'arrencaves tu, les hores d'estudi que vaig dedicar-te amb molt de gust perquè aprovesis i poguesis adonar-te de que valies i vals per tot el que et proposis, per tot això i per enseyar-me que es la amistat estiguis on estiguis, gràcies, el braçalet sempre el duuc amb mi, pero els records mai podran deixar que t'oblidi Ruben, estiguis on estiguis, et trobo a faltar amic meu, torna siusplau.No t'oblido.

Comentaris

  • l'arma més mortífera[Ofensiu]
    fill de les ombres | 01-07-2005 | Valoració: 10

    és l'Amor amb majúscules, aquell que sap veure més enllà del blanc dels ulls i de ben segur que també ell, sigui on sigui, està morint d'aquest amor que li vas donar.
    tan de bo, darrere tots aquells que marginem darrere les aparences i la violència hi veiéssim els cors espantats d'uns joves que no troben el seu camí, que no senten l'escalfor d'una mà amiga, d'una mirada tendra, d'un cor obert a l'esperança.

    sigui on sigui, de ben segur que el teu record serà amb ell... no hi ha cura quan t'han ferit d'Amor.

    un petó!

  • Con sempre arrives al cor[Ofensiu]
    somriure | 17-06-2005 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el teu relat, una historia de amistat molt maca, segur que el teu amic tb te porta al seu cor perque el que es viu i apren amb els amics no s'oblida mai i perque com reflexes molt be el que ens aporten es únic.Petons

l´Autor

Foto de perfil de ITACA

ITACA

122 Relats

334 Comentaris

142152 Lectures

Valoració de l'autor: 9.65

Biografia:


Itaca, petita Itaca

que lliures els camins

amb la sensibilitat

a frec de pell.

Que et corprenen instants

i et solquen la teva ànima

ja que ets tota emoció

i la teva veu clama

ajut per a comprendre

el patiment i el dolor

que et deixen amb la solitud

en el camí.

Aprendràs a viure

i et desitjo des del blau

que aquesta sensibilitat

que portes amarada al cor

no la perdis per res

durant la teva caminada.

Que no et posis cuirasses

que acceptis el patiment

com a llisó

sense repartir cap culpa

i esbrinar des de tu

a on t'equivocares.

Un dia potser ens separarem

del lloc on ara

tenim espai comú:

Et quedarà el poema

que et guarirà els instants

on no comprenguis res,

et portarà al moment

i et recordarà fidelment

quan d'aquell en sortires.

Això és el que he pretès

transformar els mots

en un record

perquè els dies de maror

i de temporal

trobis recer a una illa

que has assumit de nom.

(Josep Bonnín segura) gràcies.