No té pas importància

Un relat de: Marta Pérez i Sierra
“D’on véns?”, em preguntarà la dona, i jo no seré capaç de dir-li la veritat. Vinc de cercar Lilith, arcàngel de la música de gest precís i orgànic. Meticulós, el pas. Lilith, abans de la poma. Vinc dels inferns, més enllà del mar roig. D’entre els morts, amb els peus de fang i la mirada de vidre. Però li diré que vinc d’una reunió de feina, que ja sap ella que en aquests temps de crisi un ha d’estar a totes; i a totes vol dir a totes, oi que ho entens? I li diré vida meva. I ella s’ho creurà i em prepararà una banyera ben calenta, perquè em relaxi, afegirà. Diantre! Em farà ràbia i alhora li ho agrairé. Maleïda Eva. Em portarà, atenta, un whisky a la banyera. Me’l prendré a glops menuts en un intent d’alliberar l’alquímia entre Lilith i jo. Potser ets l’esperit de la contradicció, em diré amb un glaçó entre les dents. Potser t’han empès les ànsies de fer quelcom emocionant. No té pas importància. I mentre m’eixugo amb una tovallola de rus de tacte perfecte sabré que l’endemà, corrupte, lasciu, tornaré a cercar Lilith. Vermell de poder i luxúria. Satanàs yuppie, amb la cua alçada, tornaré a casa i amb prepotència mentiré de nou: un partit de pàdel, ja saps, reina meva, s’ha d’estar a totes, a totes.

Comentaris

 • Un relat [Ofensiu]
  Lavínia | 04-12-2012

  interessant i ben explicat!

  Felicitats!

 • Gràcies![Ofensiu]

  Moltíssimes gràcies!

 • Felicitats!!![Ofensiu]
  Toni Arencón Arias | 02-12-2012 | Valoració: 10


  Enhorabona per la selecció!

 • Enhorabona!!![Ofensiu]

  Benvolgut/uda relataire:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i autores, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Pecats capitals (7+1)” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’anar avançant feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça(associacio.relataires@gmail.com), el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ PECATS CAPITALS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió Concursos


  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................
  amb DNI. número ......................................................................................
  i nick relataire ............................................................................................
  AUTORITZA a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................
  seleccionat del mes de ..............................................................................,
  del qual és autor/a, en el recull de microrelats “Pecats capitals (7+1)” que s’editarà a finals de 2013 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • Coincidències divertides.[Ofensiu]
  Sergi G. Oset | 04-11-2012

  Marta en el meu cas vaig optar per Lilitu, un dimoni nocturn mesopotàmic amb inclinació per assassinar nens petits, a diferència de la versió de Lilith que en fa el judaisme, la qual tu recrees i actualitzes en aquest text amb un sentit de l'humor força sorneguer.
  M'agrada aquest triangle amorós amb els personatges clàssics convertits en contemporanis. Els errors i les mentides es repeteixen un cop i un altre com en una roda que gira a perpetuïtat.
  Felicitats pel relat. ^_^

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Marta Pérez i Sierra

Marta Pérez i Sierra

29 Relats

188 Comentaris

176929 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona l’any 1957, un 7 del 7. Mestra i llicenciada en Filologia Catalana. He publicat un llibre de relats curts, I demà, l’atzar (Ed. Setzevents, 2009), i els poemaris: Sexe Mòbil singular, SMS (Viena Edicions, 2002), Fil per randa (Ed. Bubok, 2008) i Dones d’heura (Pagès Editors, 2011), que va obtenir el Premi Jordi Pàmias 2010 de poesia a Guissona, boCins (Ed. Bubok 2012), Si goso dir-li un mot d’amant (Ed. Cims 2013) (format ebook:Ed. iBuksgrup 2013), Sexe Mòbil singular, SMS il·lustrat (Ed. Cims 2013). També un llibre de microrelats Bavastells (Walrus Editorial 2014) i en format ebook el poemari Gàngsters, ploma i vaudeville (Ed. Bebookness 2014).
www.martaperezsierra.com