No sempre recordo el que vol dir

Un relat de: J.Lluís Cusidó i Ciuraneta

Per posar-ho fàcil recordeu ara mateix que volen dir aquestes sigles CGPJ? O be aquestes de CME que també estem cansats de veure?. Doncs per qui no ho recordi les primeres fan referència en castellà al "Consejo General del Poder Judicial" i les segones al "Cos del Mossos d'Esquadra"

Ja a la infantesa comença la dansa de memoritzar sigles i el seu significat: que si la EGB la ESO la CF, després anirem a la UB a la UAB o a la UPC potser a la UPF- URLL- URV- UdG- UdLL- serà millor la UOC...

Ens desplaçarem amb BUS, amb la RENFE, amb els FGC o amb el cotxe del papa o de la mama; amb tramvia serà una mica difícil arribar a tot arreu, doncs em sembla recordar que tota la xarxa de tramvies la va eliminar l'alcalde Porcioles. Ara amb encert els seus successors n'estan posant noves línies..., es com tot, uns posen i altres treuen...

Tornem al que comentava, i es que seguint el curs de la vida arribarà l'hora de sentir-se més o menys motivat per alguna ideologia política ja sigui per CDC o UD, potser per el PSC o ERC sense oblidar ICV ni el PPC, això només per mencionar uns quants.

A la feina, si ens interessa, també tindrem per escollir a quins "companyeros" pagarem la quota que si USO - CCOO - UGT - CNT - o potser serem empresaris i tindrem de fixar-nos en la CEOE la CEPYME la CECOT... amb tot ni uns ni altres ens garantiran la feina, uns el que ens garanteixen son vagues..., els altres malt de cap. Però per si algú encara no ho te clar, és treballador aliè, i es queda sense feina, sàpiga que pot passar pel CRAM i inscriure's al INEM. Si és autònom ho té mes fotut.

Hem recordat forces sigles oi? Doncs igual que la vida, continuem.

Per no perdre la feina primer caldrà fer-la bé, i millor encara arribar a ser un KRAC.

Per això necessitarem un bon cervell com el nostre; no gaires entranyes, (i d'això tenim les que tenim); una bona imatge (que si més no quirúrgicament la podem millorar) i un bon equip..., no home no! Humà no! Tecnològic!!.

Per tant el primer que comprarem serà un bon PC portàtil al menys amb dos MG de RAM i 200 de HD, uns quants ports de USB, gravadora de CD'S i de DVD'S, connexió a Internet per cable i també WIFI i que incorpori un port de PCMCIA a mes d'estar equipat amb tot el que podem dir més clàssic.

No oblidem la PDA que, a més de ser molt "pijo", ens serà del tot imprescindible.

El FAX ja queda una mica antiquat, és millor trametre els documents via e-mail i en format PDF.

Hem de aconseguir que ens obrin les portes que volem, i en aquest terreny, més que el seny, el que impera és la necessitat que tindrem de figurar, o sigui, que escollirem un bon vehicle però que no tingui més de quatre rodes i que siguin totes igual, doncs per al que pretenem no està ben vist ni que en tingui més de quatre, (com el camió) ni que siguin més grosses les del darrera que les del davant, (com els tractors), però si ha de tenir multitud de vàlvules (si és que encara en duen). Escollirem, doncs, un gran 4X4 o un luxós turisme 4WD motor TDi amb ABS molt ben equipat, duu fins hi tot GPS. Ara! m'han dit que l'adhesiu del CAT l'haig de posar jo i el del RACC me'l donaran si en sóc soci.

Aquest "Bip-Bip" vol dir que acabo de rebre un MMS del meu soci amb la foto del local que proposa llogar, ara li contestaré amb un SMS donant-li la meva opinió.

Això em recorda les comunicacions, i em fa caure que tan a l'oficina com a casa ens caldrà contractar una línea de ADSL. Ah!, i el meu mòbil també caldrà que el renovi per un 3G d'última generació amb BLUETOOTH.

Escoltar les noticies per ràdio a la banda de la FM segur que està antiquat, me les passen a través del mòbil o la PDA. Les nostres músiques preferides, però, les tindrem al MP3. Encara que per nostàlgia continuaré guardant la meva col·lecció de LP'S

Em quedo embadocat mirant aquestes grans TV amb pantalla de TFT o millor de LCD, i és que ara comença a ser hora de tenir-la ben preparada per rebre la TDT.

A la que es tenen de renovar tantes coses o ets ric o has de mirar de cercar el millor finançament, o sigui que no t'escaparàs de passar per algun dels grans com el BSCH, el BBVA o el BSA que ja t'esperen.

Per mantenir la conversa amb aquets financers, no ens escaparem de conèixer alguns termes econòmics com el IPC, l'OPA, IBEX 35, el PIB el euribor i sobre tot el TAE...

Surtin del Banc però, anirem directes a la farmàcia a comprar pastilles que ens guareixin de la mala llet que ens hem posat.

Per acabar, crec que per recordar tants mots abreujats tindré d'anar al CAP que em receptin quelcom per la memòria, i més si des d'ara hem d'entrar a comentar temes més tècnics, o menys freqüents.


J. Lluís Cusidó i Ciuraneta

Sabadell 12 de maig del 2007

Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Quanta raó[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 26-08-2008 | Valoració: 10

    tens amb aquest batibull de sigles! Més d'una vegada he hagut de demanar què volien dir.
    Espero amb impaciència un nou relat teu.
    Una abraçada.
    Nonna_Carme

  • Tot un diccionari nou...[Ofensiu]
    Marta | 23-09-2007

    Ostres tu!!!
    No hi havia reparat mai amb tot això, però recordo de petita que a l'escola ens feien aprendre les sigles mes importants.
    Saps? ho haig de tornar a llegir un altre cop, es com els SMS dels joves que estan a vegades tan " siglats" que poden dir mil coses...

    "Siglats"- Mil perdons al Senyor Pompeu Fabra

    M' agrada llegir-te entre sigles encara que sigui.

  • MBF ( Molt Ben Fet! )[Ofensiu]
    Unaquimera | 21-09-2007 | Valoració: 10

    He fet una passejada de la teva mà pel mig d'aquest bosc de sigles, inicials, referències, lletres majúscules de vegades especialment esquerpes al record immediat.
    Ha estat una caminada interessant i molt distreta!

    Has enllaçat els referents amb una prosa clara i efectiva, sense grandiloqüències i ben emprada.

    Tornaré aviat a llegir-te, és clar!

    Avui t'envio una abraçada per a celebrar la coincidència que m'ha permès descobrir-te com autor,
    Unaquimera

  • L'IMS (inescrutable món de les sigles)[Ofensiu]
    Nubada | 22-07-2007

    Ostres, noi...! Acabo de comentar-te el relat sobre els senyors doctors i em trobo amb aquest sobre les sigles... Un altre tema amb què em trobo tot sovint a la feina... Pensa que tinc creat un DW (document de word) amb totes les sigles amb què em vaig trobant diàriament en els EPM (escrits que em passen per les mans). És una tirallonga molt divertida i curiosa de LM (lletres majúscules) amb la seva CE (corresponent equivalència).
    Veig que ets un RPC (relataire poc comentat) a RC (relatsencatalà)... Potser si signessis com a Dr. Cusidó...

l´Autor

Foto de perfil de J.Lluís Cusidó i Ciuraneta

J.Lluís Cusidó i Ciuraneta

49 Relats

588 Comentaris

97156 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
Sabadell onze de maig del 1943
Català.
Vull gaudir el present
El passat és un record
Els records els tinc endreçats en un arxiu de la memòria, d’una memòria però que camina a l’oblit.
Lluito perquè no agafi una drecera.
Entretant per qui em vulgui llegir escric aquí, a Relats en Català, i si a més em vol comentar millor.

ELS 58 RELATS PREFERITS DELS SEUS AUTORS


ELS 43 POEMES PREFERITS DELS SEUS AUTORS

Per qui el vulgui el meu correu és: llcusido@gmail.com