No ho faria per Nadal

Un relat de: CarlesRRPP

Mai hauria d'haver anat al sopar de Nadal que organitzava l'empresa on treballo. Al dia següent, vaig despertar-me amb dues conegudes al meu llit: una terrible ressaca i la directora de comunicació del grup empresarial. Tothom, al despatx, l'anomena "La Gillete" pel magnífic bigoti negre que llueix. Si veiéssiu la rèplica en vertical! Sentint com roncava vaig enyorar el brogir dels tractors. Vaig sentir-me mal alcohòlic i vaig fugir cap al poble de la meva infantesa i primera adolescència.

Mai hauria d'haver retornat a aquell poble per Nadal. Vaig retrobar-me amb dos vells coneguts al carrer: la pudor a fems i el mossèn. Tothom, al poble, el coneix com "El sostres" per les col·lectes que organitza regularment per reparar el sostre de l'Església. El sostre de l'Església no millora però el cotxe del mossèn si! En menys d'una hora de sermó, regat abundantment amb Aigua del Carme, em va convèncer per fer de Sant Josep al pessebre vivent.

Mai hauria d'haver acceptat participar en el pessebre vivent. Van presentar-me dues conegudes a la parròquia: la barba de Sant Josep i la filla de l'alcalde en el paper de Verge Maria. Tothom, a la comarca, l'anomena "La Teia" per l'escalfor llegendària que s'escapa del seu tanga del Barça. A dins de la cova, vam tardar menys d'un minut en començar a treure'ns el fred. La curiositat de la quitxalla del poble pel misteri de la Immaculada Concepció va quedar saciada desprès de nou mesos.

Comentaris

  • ara poso un 7 per variar[Ofensiu]
    CarlesRRPP | 13-01-2009 | Valoració: 7

    Mr/ Ms Rapea444 li dedicaré un relat, gràcies per la inspiració

  • Alço el dit i, amb permía del Mestre, comento [Ofensiu]
    maria guilera | 20-10-2008 | Valoració: 10

    La tècnica de la reiteració està utilitzada amb molta gràcia.
    Capgirar l'esperit nadalenc per a converti-lo en allò que elcorteinglés mai no gosaria em sembla magnífic.
    I la capacitat de trobar malnoms a tot allò que es belluga em té completament captivada.