No hi tornarè mès

Un relat de: Bonhomia

- No hi tornarè mès, allà.
- Però perquè no mires de prendre-t'ho amb filosofia?
- Amb filosofia? Els profes no paren de presionar-me! I el Xavi sembla que l'únic objectiu que tingui sigui ficar-me la mà al damunt! Tu creus que aixó ho pot fer un professor de mates, tia?
- Ja t'agradaría, que et posés la mà al damunt!
- Està bo, però no n'hi ha per tant...
- Pero tia, tu que et penses, que jo no em sento pressionada?
- No tant com jo. Tu ets mès aplicada i se't fa mès facil.
- Pero costa. Perquè haig de perdre unes hores al dia fent l'idiota i no m'agrada.
- Però farás el que vulguis! Triaràs una carrera i guanyarás la pasta que necessitis.
- Aixó no funciona exactament així. La vida no és nomès estudiar per guanyar pasta quan siguis gran i mantenir una família. Jo puc tenir molts problemes.
- El fet de que tu puguis tenir problemes no em fa sentir mès tranquila. Ja t'he dit que jo no hi torno, allá. No puc. Em posarè a treballar i deixo aquesta merda. Tant me fa el que pensin o diguin els meus pares. Ens anem fent la idea que els estudis son el mès important, que no serem res, fins i tot que arribarem a agilipollar-nos totalment. Jo per la meva banda ja n'estic farta. I no et pensis que em sento gens bè. Ja aplaudirà una altra figura, e món. Si vols, sigues un gran exemple pels teus descendents. Jo m'he canstat d'intentar-ho. Serè una imbècil. Si. Però n'estarè molt orgullosa. Serè la gran imbècil. No tindrè fills perquè no disposarè dels diners que necessitaria per mantenir-los ni de l'educació que els hi pertocaria. Tu tingues vuit fills, si vols. Jo serè una vagabunda. Amunt els indigents! Revolucionem-nos! Que vinguin amb mi aquells que no han nascut per complir!
- Ho tens clar aixó que dius? Ha! Però tu que et penses, que jo serè una burgueseta de merda?
- No! Vine amb mi! Tu seràs la primera ministra de la Nova Dissidència! Governarem el món! Ens follarem el mòn! S'ha acabat signar amb el meu nom afirmacions que no prevenen de mi!
- La Nova Dissidència... Ha!
- No t'en fotis. Simplement vull ser lliure. És una manera d'explicar-te que tota aquesta gran estructura de merda que formen col.legis, instituts, universitats i les institucions que ho fan tirar endevant me la suen.
- Però existeixen. Depenem d'aixó.
- Ja ho sé. Però que no m'entens? Per sentir-me realitzada en aquesta vida haig d'estudiar. No! Fora! Penso fer-ho sense estudiar. Almenys serè mès jo mateixa.
- Treballaràs?
- Haurè de treballar! I ara marxem d'aquí. Vols fer una altra campana?
- No puc. Trucaràn a casa.
- Doncs jo m'en vaig. Vull ser lliure. Que els donguin pel cul, buscarè un altre camí. Adèu, princesa.
- Adèu, proletaria.

Comentaris

  • Binomi treball-estudi[Ofensiu]
    llamp! | 04-08-2009

    He decidit veure com va començar tot i he anat al primer dels teus relats.

    A banda dels "takos" que deixes anar, em sembla un diàleg molt entretingut i divertit.

    El binomi treball-estudi és una constant en moltíssima gent. Fixa't què deia Oscar Wilde: "El treball és el refugi dels que no tenen res per fer". Però no em quedo amb aquest tòpic per a definir el teu relat. Més aviat, em decantaria per dir que hi ha moltes maneres d'ocupar el temps: treballar no significa no estudiar i estudiar no significa no treballar. Treball i estudi van agafats de la mà. Hi ha qui estudia el seu treball i el perfecciona i hi ha qui treballa la manera d'estudiar determinada matèria.

    Es poden fer moltes i moltes combinacions amb el treball i l'estudi. Tu ens has presentat una visió possible, i per aquest motiu, et felicito.

    A reveure!

  • 5e Aniversari[Ofensiu]
    Naiade | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • El canvi de la vida d'estudiant a la de treballadora?[Ofensiu]
    deòmises | 13-04-2008 | Valoració: 10

    El teu primer relat és tot un diàleg, realista, al meu parer, que en prosa és ben poc.

    No sé si he captat el missatge, disculpa'm...

    Gràcies, d.

  • No hi tornarè més[Ofensiu]
    Nina Abril | 03-03-2007

    Segurament no hi va tornar, però més d'un cop va desitjar tornar-hi.

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515422 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.