No em titlleu de supersticiosa

Un relat de: perunforat

Qui no s'ha mirat alguna vegada el seu destí diari escrit amb lletra d'impremta?
S'accepten tots aquells que no hi creuen i no s'ho miren, però tot s'ha de dir…també n'hi ha que no hi creuen però s'ho llegeixen atentament com per si de cas…
Avui pel matí m'he quedat tirada unes horetes, qüestions personals, més que res perquè he estat picant el timbre del lloc on havia d'entrar a primera hora però resulta que la persona, que m'havia d'obrir la porta, estava dormint com un àngel. Coses del destí, crec…però us asseguro que he començat el matí amb el peu esquerra. Total, "al mal tiempo buena cara" i he decidit anar a esmorzar com una senyora tot llegint el diari amb cara de vacances. A la penúltima pàgina hi havia el meu destí escrit, cridant-me a cops de fulla prima i to de veu fantasmagòrica: "llegeix-meeeeeeeee" com si l'Aramís Fuster estigués a l'altra banda amb els cabells arrissats, vermells i cara de circunstància.
"bon dia per adaptar-te a les circunstàncies" diu el meu signe.
Oh collons, quin remei…Ah…suposo que és conseqüència directe del que va passar ahir. Com ho podia comprovar?Ai va…el mateix diari d'ahir en una cistelleta de mimbre... Avui analitzaré l'eficàcia dels horòscops.
Us deletrejaré, tal qual, el meu horòscop d'ahir per fer un anàlisis objectiu del meu destí, i ja que el dia ha passat us podré afirmar tot el que és cert o no.

Sagitari
"tot i que Júpiter continuï al vostre costat, avui lluirà de manera tensa, ja que la Lluna, des del signe de la Verge, li farà quadratura i així vosaltres notareu una mena d'inquietud".


??????????????????????????????????????????????????????????
Aquest petit relat premunitori es mereix una pàgina sencera d'interrogants, no creieu?
No conec a cap Júpiter, però si fos un nom camuflat us puc dir que té nòvia i conviu amb ella.
Que diu que qui li farà quadratura?
Un moment que busco el significat al diccionari:

"Operació consistent a trobar un quadrat d'àrea igual a l'àrea que la d'un cercle donat"

Ah, no …més avall hi ha un altra definició que potser té més sentit, o no?

"Dit de la situació relativa a dos astres del sistema solar les longituds astronòmiques dels quals difereixen en 90º"

Olé!Aquesta sí que l'és, tot i que he de reconèixer que m'he quedat igual, més aviat pitjor.
La conclusió és la mateixa, suposo que per a tots els mortals que llegim el diari sense entendre massa d'astronomia. En definitiva: que notaré alguna inquietud! Voleu dir que sense inquietuds la vida tindria massa sentit? N'estic plena d'inquietuds i no és cap novetat, per tant l'horòscop d'ahir no em diu res de nou i cap referent a res del que em va passar ahir.
Sabeu què us dic?Seguiré amb la meva filosofia de vida. Creient que la terra dóna voltes al voltant del sol a veure si li pot guinyar l'ullet, que respiro inconcienment, que les pessigolles em fan tornar violenta i si ric se m'aixamplen els pulmons...En fi, que les coses passen perquè han de passar .

Un somriure de bon dia i…un consell, mireu l'horòscop abans d'anar a dormir, que el vostre dia no el condicioni ningú. El dia l'hem de condicionar nosaltres mateixos a la nostra mida.

Comentaris

  • Sagitari[Ofensiu]
    Massagran | 27-07-2007

    Em plau llegir-te després que les teves paraules em fessin l'ullet per damunt dels núvols. Gràcies per commoure't i sobretot per fer-me saber com t'havies commogut. No sé perquè part de la motivació de compartir els meus escrits aquí rau en l'acceptació o la crítica dels qui em llegiu, encara que no sóc dels més afavorits en els "L'editora destaca" o en "els més comentats" ni cap altre apartat i això no deixa als meus relats volar més enllà de l'illa de cases on han estat concevuts.
    Saps, perunforat? Aquest relat, el tema, vull dir, és un dels que sempre he volgut escriure. Per això, i potser també perquè encara no ho he fet, deixa'm dir-te, amb tota la tendresa del món, el que en penso.

    El títol no m'ha cridat, L'inici m'ha encuriosit i m'ha fet seguier endavant però a partir de la transcripció de l'horòscop del dia anterior has perdut la pistonada. Entenc, de tota manera, que em un text com el que el destí et va brindar aquell dia et quedis una mica en blanc.

    Crec que és un tema, donada la conclusió que n'extreus, en el que podries treballar per exprimir-ne l'humor: la comparació de la qüotidianitat real amb la qüotidianitat esperada o fins i tot desitjada, la influència de les paraules sobre un petit acte concret que et fa capgirar el dia sencer, l'anècdota casual que podria haver fet coincidir el text amb el teu dia...Té suc per riure, per riure's d'un mateix.

    Personalment vaig acabar de conscienciar-me de la inutilitat d'aquestes coses quan, després d'una relació llarga i dificil, quan el nas encara em feia mal del cop de porta que ell i l'altre em van clavar als nassos, em dedicava a llegir el seu pronòstic cada dia i trobava, en les paraules del vident de torn, les pitjors noticies i destins que hi podia haver. Durant un any vaig arribar a pensar que el pobre tenia molt mala sort perqué l'horòscop només donava mals auguris per a ell i la seva nova relació...
    ...però el que es quedava les nits en blanc i no deixava de plorar la seva absència era jo.

    Històries tristes a part, no saps com he arribat a riure amb el que escriuen aquests il.luminats, sobretot quan m'adono que som uns éssers molt febles quan els ulls se'ns escapen cap al requadre amb la figura del mig home mig caball.

    Si vols tornar a reescriure el conte et dono un exercici curiós que pot motivar-te.
    Compra un diari en una llengua que no dominis i busca l'horòscop...ja no dic res més...a veure que en surt dels teus somriures...

    Una aferrada ben forta!

l´Autor

Foto de perfil de perunforat

perunforat

93 Relats

284 Comentaris

94770 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jo sóc així com sóc com el títol de Jaques Prévert

Sóc remolc de l'era
cendres calcàries de sabors
engrunes de silencis
i penyora de colors

Sóc herba mullada
d'olor de llocs
fiblar de pells
i l'enyor d'uns pocs

Sóc aire comestible
pintant oxigen amb els dits
mans d'argila humida
de sols, dies, llunes i nits

Sóc cargol treu-banya
un patufet a la panxa del bou
caputxeta entremaliada
i un calamar a dins d'un pou

Sóc un llibre a mig escriure
amb llapis de carbó
tint de blanc sobre fons negre
lletra de pal i cançó

Sóc pedra de tartera
marca d'aigua de paper
muntanyes de somriures
sota al vol d'un esparver

Sóc el que sóc
No sóc res més

D'amunt i avall
De més i menys

De poc o molt
De tot o res

http://correctellegiblebarat.blogspot.com/