Nit

Un relat de: Ipanema

Disposada a dormir. Últims minuts del dia.
Abans, però, d'intentar endinsar-me en el món dels somnis, em fumo un cigarret; un dels millors del dia.
Obro la finestra de l'habitació. La persiana no del tot abaixada per deixar respirar, al propi cos, una mica d'aire natural i bo; evitant, d'aquesta manera, que l'antro on dormo es converteixi en un núvol gris i malaltís que m'ofega.
Asseguda al llit; l'esquena, part del clatell i el cap recolzats a la paret. Les cames penjant, evitant, però, el terra fred.
Tot fosc; només la il·luminació de les faroles que s'esmuny entre les escletxes de la persiana mig oberta.
M'entretinc, entre pipada i pipada, mirant com, de mica en mica, el cigarro es va consumint; el paper i el tabac es cremen i van reculant. Alguna espurna, potser.
De tan en tan acluco els ulls, pensant en quelcom important, o no, que m'ha passat durant el llarg dia que deixes enrere.
Un sospir. Un respirar a fons.
Fa mandra, però em ve de gust escoltar alguna cançó que t'agrada i que em fa recordar. Em limites, em conformes, intentant desenvolupar dins del meu cervell com faria la melodia, com faria la lletra. En aquests moments, deixar de relaxar el teu cos cansat per accionar
l'aparell reproductor de cds... és gairebé un sacrifici.
Esclafo la cua del cigarro al cendrer. Ja és mort, els seus pocs minuts de vida s'han consumit. Res no dura per sempre.
Encenc un llumet per guiar-me fins la finestra. La tanco; la persiana també. Per tancar els ulls encara queda.
Un salt fins arribar al llit, encara fred. Aixeco els llençols i m'hi amago, buscant el meu racó i posició preferida: mig recargolada. Em tapo, gairebé fins més amunt del coll. Sempre amb un peu al descobert, tot i estar a 11 graus sota zero. És una mania.
Silenci absolut.
Merda. El llumet encara és encès. Obligues a un dels braços, el que hi queda més a prop, a desplaçar-se fins l'interruptor, mig adormit, i fas canviar-lo de posició. Es queixa. T'ha tocat, penses, i ràpidament permets a l'extremitat tornar-se a amagar.
Foscor absoluta.
Olor de llençols nets. Parpelles descansant. Intents de deixar la ment en blanc. Ganes de tenir un somni diferent, digne de ser recordat. Peus gelats. Moviments lleus per acabar d'adaptar-me a les arrugues dels llençols. Sensació genial. El dia s'està acabant. Floto.

Em molesta l'insignificant soroll del meu respirar constipat; trenca l'harmonia....
Cada cop em queda tot més lluny...
Objectes imaginaris diminuts; gairebé no pots ni identificar què són...

El meu jo ja dorm i no me n'he adonat.


Comentaris

  • Clar de lluna | 22-03-2008 | Valoració: 10

    ...el teu relat em recorda quan vivia a casa els pares i em fumava els primers cigars d'amagat a la finestra, a prop del llit. Les sensacions que recordo eren molt similars, gràcies per evocar-me records!

    Una abraçada!

  • Crec que tens molt de desig per i espresar i pel que veig quan ho fas ho fas molt be, segueix...[Ofensiu]
    escaldot | 21-03-2008 | Valoració: 10

    Saps jugar molt be amb els petits moments i sensacions , destries alló que et transmet vida d'alló que es simplement decoratiu. Estic segur que saps el que vols només cal llegir aquest relat per veure com expreses a la perfecció sensacions que no cal estalviar.
    M'agrada com descrius i estampes la força i l'impotència.

    Del teu comentari ...De si no saps que dir-te el que nom puc fer es dir-ho jo , jo ja ho he escrit. No ho capto surrealista peró ......
    qui lo sa.....?

    Expresa, relata , crida dibuix ah !! i fotografia , de tot plegat se'n pot fer un bon pastis.
    Un petó.

l´Autor

Foto de perfil de Ipanema

Ipanema

5 Relats

9 Comentaris

5376 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
escriure de gust, llegir per obligació, escriure per riure, llegir per plorar, escriure per conèixer, llegir per pensar, escriure per criticar...

Bon tot!