Nit de tempesta

Un relat de: FolletTrapella

Ciutat vella. Port vell de pescadors. Cada nit surten els bous, fanals encesos, xarxes a punt. Al matí tornen, cansats, carregats, bruts. Els pescadors porten el peix a mercat, altres queden a la barca, netejant, endreçant les xarxes, preparant tot per a la propera nit. Després, cap a casa, al merescut descans. Descansar per treballar. Treballar per descansar. Vida al vell port de la ciutat.
Però de vegades... Sonen les campanes. Nang Nang Nang! Els que resten a la ciutat s'enfilen allà on poden: a les cases més altes, al turó del darrere la ciutat, a qualssevol llocs que permetin veure lluny mar endins.
No es veuen les barques, els bous han tancat son ull. Només els llamps il·luminen el mar. I només mostren les grans onades que tenen fam, ganes d'engolir bous. El mar s'ha desemmandrit i ara no vol descansar.
A ciutat continua l'expectació. A ningú no preocupa l'aigua, la pluja que deixa tot i tots xops. Miren i miren i tornen a mirar. I no es veu res. Només aigua. Només esquitxos d'escuma. Només foscor. Només neguit.
Esperen. Miren. N'hi ha que resen. N'hi ha que no. Però tots desitgen el mateix: la tornada de tots els bous, de tots els homes. Units. Sabedors que qui té la força és el mar. Sabedors que tornaran aquells als qui el mar els ho permeti.
I a la fi, el primer bou. Ja arriba. Amb homes cansats, per l'esforç, per la por. Agraïment a la ciutat. Però encara en queden molts allà. Molts per tornar. 'No sabem si podran venir ara, nosaltres hem tingut sort', diuen els pescadors. Continua l'espera. Continua l'esperança.
La nit és llarga. Ningú marxa del seu lloc. Cal esperar fins a l'últim bou. Al turó s'encén un foc. Guia i senyal. 'Aquí us esperem. Torneu. Tots'.
El cel clareja. La tempesta comença a amainar. Els bous comencen a tornar. En falta un. 'I el Santa Caterina?'. Esperen. Miren. I amb el primer raig del dia l'albiren mar enllà. Crits de joia després de la tensió d'una nit de tempesta. Aquesta vegada han tornat tots.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de FolletTrapella

FolletTrapella

17 Relats

21 Comentaris

16978 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Mai no deixis de somniar, perquè somniar és el principi d'un somni fet realitat.